Η Bugatti Chiron απέκτησε και έκδοση με ηλιοροφή


Η Chiron απέκτησε παράθυρα, ή καλύτερα παράθυρα προς τον ουρανό. Ίσως για τους πιο ρομαντικούς των αγοραστών της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/7/2018

Η Bugatti διευρύνει συνεχώς τις επιλογές για τη Chiron χρησιμοποιώντας διάφορα τρικ. Όπως αυτό της προσθήκης ηλιοροφής. Πιο συγκεκριμένα δύο ηλιοροφών, με μήκος 65 cm και πλάτος 44 cm η κάθε μια. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει πως το κρύσταλλό τους αποτελείται από τέσσερις στρώσεις προκειμένου να εξασφαλίζεται ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου στοπ εσωτερικό, ανάλογο με αυτό της έκδοσης με τη συμβατική οροφή.

Ταυτόχρονα αναφέρει πως το φιμέ κρύσταλλο αντανακλά σχεδόν ολικά την υπέρυθρη ακτινοβολία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του εσωτερικού.\Η ερώτηση που προκύπτει, ειδικά βλέποντας την Chiron με την ηλιοροφή από πάνω, είναι το αν υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης των γυάλινων τμημάτων. Η απάντηση είναι όχι και είναι μάλλον η αναμενόμενη. Για λόγους πρακτικούς -π.χ. που τα βάζεις όταν τα αφαιρέσεις- αλλά και κατασκευαστικούς.

Η Chiron με την ηλιοροφή θα παρουσιαστεί παράλληλα με τη Divo, την πιο σπορ παραλλαγή της Chiron στο Monterey Car Week στα τέλη του Αυγούστου. Η τιμή της φυσικά θα είναι αυξημένη σε σχέση με αυτήν της Chiron με τη στάνταρ οροφή, χωρίς όμως να έχει διευκρινισθεί το πόσο. Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν πρόκειται να προβληματίσει έτσι κι αλλιώς όσους σκέφτονται να αποκτήσουν μια Bugatti.