H Bugatti ελέγχει την απώλεια πίεσης (και όχι μόνο) οποιασδήποτε Chiron


Για την ακρίβεια η γαλλική εταιρία έχει την δυνατότητα μέσω τηλεμετρίας να γνωρίζει την πίεση των ελαστικών κάθε Chiron που κυκλοφορεί σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/4/2018

Μπορεί να ακούγεται υπερβολή αλλά όταν μιλάμε για ένα από τα ταχύτερα και ισχυρότερα hypercars που κυκλοφορούν στον πλανήτη οτιδήποτε μπορεί να ακουστεί φυσιολογικό. Έτσι, η Bugatti ανακοίνωσε με περηφάνια πως είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει σε αυτοκίνητο «μαζικής» παραγωγής ένα σύστημα τηλεμετρίας που προειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση των ελαστικών.

Η όλη ιδέα μπορεί να θυμίζει την τεχνολογία από το πρωτάθλημα της F1 ή του DTM, αλλά η βαλίτσα πάει ακόμη πιο μακριά. Συγκεκριμένα για όσο υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας αφού ο ιδιοκτήτης μιας Chiron και κάτοχος ενός smartphone μπορεί να ενημερώνεται ή να λάβει alert όταν ένα ελαστικό χάσει μερικά bar. Βλέπετε ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει μεγάλο ρόλο. Για αυτό το λόγο το σύστημα τηλεμετρίας ολοκληρώνεται από ένα σύνολο και άλλων προειδοποιήσεων σχετικά με τυχόν βλάβες ή δυσλειτουργίες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία υπήρχε από το 2004 και την Veyron 16.4 και βασίζεται στην συλλογή και ανταλλαγή δεδομένων μέσω ενός αλουμινένιου κουτιού διάστασης 140x50x100 mm που ταυτόχρονα λειτουργεί και σαν συσκευή εντοπισμού του αυτοκινήτου (σε περίπτωση κλοπής). Για οποιαδήποτε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η Bugatti διαθέτει τρία άμεσες μονάδες με μηχανικούς υποστήριξης στην Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Μέση Ανατολή.