H Cadillac CT6 V-Sport απέκτησε νέο V8 κινητήρα


Ο νέος biturbo με χωρητικότητα 4,2 lt αποδίδει 558 PS και θα κάνει ντεμπούτο στη νέα V-Sport έκδοση της CT6 που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Νέας Υόρκης.

  • 22/3/2018

Η Cadillac κάνει λόγο για ένα ολοκαίνουργιο V8 (ή για την ακρίβεια για έναν βαρέως αναβαθμισμένο) που αποδίδει 558 PS και 850 Nm ροπής. Μάλιστα αργότερα θα υπάρξει και μια ηπιότερη έκδοση με 507 PS. Οι Αμερικάνοι κάνουν λόγο για ένα hot-V κινητήρα όπου οι εξαγωγές του περνούν μέσα από την περιεχόμενη γωνία των σκελών των κυλίνδρων και όχι από απέξω (όπως συμβαίνει στους περισσότερους V8).

Επίσης το σύστημα υπερτροφοδότησης περιλαμβάνει δύο twin-scroll τεχνολογίας στροβιλοσυμπιεστές με τις πολλαπλές εξαγωγής να βρίσκονται ψηλά στο καπάκι για πιο κόμπακτ κατασκευή και εξάλειψη του lag, όπως αναφέρει η Cadillac. Το μπλοκ είναι αλουμινένιο, ο στροφαλοφόρος και τα πιστόνια είναι σφυρήλατα ώστε το μέγιστο boost να φτάνει τα 1,38 bar. Το υδρόψυκτο intercooler μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία των αέρα έως 130 βαθμούς Κελσίου για βέλτιστη απόδοση.

Ο νέος V8 της φρεσκαρισμένης CT6 V-Sport συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο με 10 σχέσεις που στέλνει την ροπή στο πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η ανάρτηση φέρει αμορτισέρ μαγνητοροϊκής τεχνολογίας (Magnetic Ride Control) για βέλτιστο κράτημα και δυναμικά χαρακτηριστικά όταν τους 19άρηδες τροχούς φρενάρουν (τετραπίστονα μπροστά) δισκόφρενα της Brembo. Περισσότερα για τις επιδόσεις της top έκδοσης θα ανακοινώσει η Cadillac στην έκθεση της Νέας Υόρκης.