H Caterham έχει πουλήσει όλη την παραγωγή της σχεδόν για όλο το 2019


Αν θέλετε να αγοράσετε Caterham θα πρέπει να έχετε, πέρα από ένα σεβαστό πόσο και υπομονή. Τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/6/2018

Οι πιο πολλοί κατασκευαστές αγωνιούν για την επιτυχία και τις πωλήσεις των μοντέλων τους και προσπαθούν να τις τονώσουν με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν ασχολούνται, τουλάχιστον άμεσα, μιας και η παραγωγή τους έχει εξαντληθεί για το άμεσο μέλλον. Συνήθως πρόκειται για μικρές, εξειδικευμένες εταιρείες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων την παραδοσιακή βρετανική Caterham. Η οποία κατασκευάζει αρκετές σύγχρονες παραλλαγές του θρυλικού Lotus Super 7.

Έτσι λοιπόν αν παραγγείλετε σήμερα ένα μοντέλο της μάρκας θα πρέπει να κάνετε υπομονή τουλάχιστον 18 μήνες, μιας και η παραγωγή της μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2019 είναι ήδη κλεισμένη, ενώ έχουν μπει παραγγελίες και για το τέταρτο. Για να έχουμε μια εικόνα σημειώνουμε πως πέρυσι η Caterham πούλησε παγκοσμίως 667 μονάδες, ενώ για φέτος, λόγω της ζήτησης, το νούμερο αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Η εφαρμογή πάντως των νέων προδιαγραφών WLTP έχει επηρεάσει και την Caterham, μιας και από τα μοντέλα της μόνο τα 275 και 485 μπορούν να πουληθούν στην Ευρώπη καθώς και το 620, που όμως προορίζεται για αποκλειστική χρήση σε πίστα. Η εταιρεία κάνει προσπάθειες προκειμένου να εναρμονίσεις με το WLTP και τα 165 και 355 αλλά αυτό θα πάρει ακόμα κάποιο χρόνο.