H Citroen αποφάσισε να μην καταργήσει το C4 Hatchback


Αν και πριν λίγο το κλασικό πεντάθυρο C4 όδευε προς κατάργηση –για χάρη του Cactus- η Citroen φαίνεται τελικά να αλλάζει γνώμη.

  • 28/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ

Μπορεί να μην είναι το είδος του αυτοκινήτου που πουλά σε μεγάλα νούμερα αυτή την εποχή –τίτλος που ανήκει βεβαίως στα SUV- όμως το κλασικό πεντάθυρο C4 έχει την δική του πελατεία (όπως και όλα τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού).

Η τύχη του πάντως είχε αμφισβητηθεί πριν λίγο καιρό από την ίδια την εταιρία, όταν είχε ανακοινωθεί ότι θα καταργηθεί για να μείνει ελεύθερο το πεδίο στο Cactus. Σε συνέντευξη όμως που έδωσε η CEO της εταιρίας Linda Jackson, υποστήριξε ότι το πεντάθυρο C4 παραμένει ιδιαίτερα σημαντικό για την Citroen.

“Δεν πρόκειται να αφήσουμε το Cactus, όμως θα παρουσιάσουμε ένα εντελώς νέο μοντέλο στην κατηγορία C” δήλωσε η Jackson, η οποία υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα έχει τις παραδοσιακές αξίες και χαρακτηριστικά της κατηγορίας του.

Το προηγούμενο C4 είχε παρουσιαστεί το 2010 και είχε περάσει ένα facelift το 2014, έχοντας το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του προηγούμενου Peugeot 308. Eίναι προφανές ότι αν όντως ισχύουν όσα λέγονται από την Citroen το νέο C4 θα βασίζεται στο πλαίσιο της τελευταίας γενιάς του 308, κάτι που σημαίνει μείωση του λειτουργικού κόστους στην εξέλιξή του.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για το πότε θα παρουσιαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο, ή αν θα έχει και μία «Cactus» εκδοχή. Όλα συνηγορούν πάντως ότι δεν θα αργήσουμε να το δούμε, το πιθανότερο μετά το μισό του 2018.