H Daimler προχωρά σε επανεκκίνηση της Smart


Εδώ και καιρό έχει επιβεβαιωθεί πως από το 2020 όλη η γκάμα της Smart θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/5/2018

Η Daimler έχει εδώ και καιρό αποδεχθεί τις οικονομικές απώλειες της Smart που στις περίπου δύο δεκαετίες λειτουργίας έχουν σημειωθεί ζημιές της τάξεως των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ πέρυσι υπήρξε πτώση πωλήσεων κατά 6% με συνολικά 136.000 ταξινομήσεις. Στην μετάβαση όμως από την συμβατική εποχή προς την ηλεκτροκίνηση δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη αφού τα ποσά εξέλιξης των νέων τεχνολογιών είναι πολύ μεγάλα.

Έτσι η Daimler αποφάσισε να μετακινήσει από τα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου την Annette Winkler που βρισκόταν στο τιμόνι της Smart για 8 χρόνια. Αν και είναι άγνωστο ποιος θα την διαδεχθεί η Daimler έχει αντιληφθεί την σημαντικότητα της Smart η οποία με την αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα της από το 2020 θα λειτουργήσει σαν αντίβαρο στην πλάστιγγα για την μείωση της εκπομπής του μέσου όρου του διοξειδίου του άνθρακα.

Στόχος των ιθυνόντων της Daimler είναι να μεταμορφώσουν την Smart σε μία μικρή Tesla που θα μπορούσε να είναι και κερδοφόρα στη νέα της ηλεκτρική εποχή. Και αυτό διότι το αστικό και νεανικό προφίλ των Smart ταιριάζει γάντι με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και με τις νέες υπηρεσίες όπως είναι το car sharing, όπως αναφέρει το Automotive News. Μάλιστα, πέρα από την Ευρώπη, τα νέας γενιάς ηλεκτρικά Smart θα μπορούσαν να γίνουν best-seller σε αρκετές ασιατικές μεγαλουπόλεις με μπροστάρη την Κίνα.