H επιστροφή της Lancia Delta Integrale (video)


Πρόκειται για μια ανεξάρτητη προσπάθεια που προβλέπει την παραγωγή 20 αυτοκινήτων με τιμή 300.000 ευρώ το καθένα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/9/2018

Το εντυπωσιακό είναι πως και τα 20 έχουν ήδη πωληθεί, όπως ισχυρίζεται η ιταλική εταιρία Automobili Amos που έχει αναλάβει το όλο project που ονομάζεται Delta Futurista. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Eugenio Amos ήθελε από καιρό να υλοποιήσει το όνειρο του για την κατασκευή ενός γνήσιου, αυθεντικού αυτοκινήτου πίσω από το γενετικό κώδικα της επικής Delta Integrale.

Και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες η επιστροφή του ιταλικού μοντέλου είναι πιστή στην παράδοση ξυπνώντας υπέροχες αναμνήσεις. Μάλιστα το εσωτερικό έχει έναν πολύ έντονο ρετρό αέρα με τα Recaro καθίσματα να είναι ντυμένα από υπέροχο δέρμα και από τα πίσω να απουσιάζουν τα προσκέφαλα ως ένδειξη ιστορικής αναφοράς.

Την κίνηση θα έχει ένας αναβαθμισμένος στους 300 ίππους κινητήρας που θα στέλνει την ροπή του σε ένα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης με κεντρικό διαφορικό. Από εκεί και πέρα το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά και σε πολλά σημεία θα έχει ανθρακονήματα και αλουμίνιο ώστε να συγκρατηθεί το απόβαρο στα 1.250 kg. Υπενθυμίζεται πως μία ανάλογη ενέργεια είχε γίνει από την Manifattura Automobili Torino με την περιορισμένη παραγωγή της Stratos.