Η επόμενη Alfa Romeo MiTo μπορεί να είναι ένα crossover


Ο αντικαταστάτης τη MiTo δεν θα είναι όπως τον ξέρουμε, αλλά πιθανότατα θα έχει μία crossover σχεδίαση, πολύ μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις καθώς και χώρους για τους επιβάτες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/3/2018

H MiTo (με την ονομασία από τις λέξεις Milano Torino) παρουσιάστηκε πριν από μία δεκαετία για να αποτελέσει ένα από τα πιο όμορφα και σπορ μικρά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Αυτά πριν από καιρό. Σήμερα τέτοιου είδους μοντέλα έχουν εκτοπιστεί από τα crossover και τα SUV και προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται στην Alfa Romeo που κάποια στιγμή πρέπει να ανανεώσει τόσο την Giulietta όσο και την MiTo.

Ο ενορχηστρωτής της FCA, ο Sergio Marchionne, άφησε να εννοηθεί σε πρόσφατες δηλώσεις του πως σύντομα η Mito θα ολοκληρώσει τον κύκλο της ως μοντέλο, αλλά ως ονομασία θα συνεχίσει να υπάρχει σε κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό. Ο Marchionne επισήμανε πως η MiTo υπολείπεται σε χώρους και πρακτικότητα και πως συνολικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις Stelvio και Giulia.

Έτσι, οι πρώτες φήμες έχουν ήδη αρχίσει να αιωρούνται γύρω από μία νέα MiTo που θα έχει crossover σχήμα και που θα τοποθετείται αρκετά πιο κάτω από την Stelvio. Κάτι ανάλογο θα γίνει και με την Giulietta διότι οι Ιταλοί θα πρέπει να αρχίσουν να πουλάνε και στις μικρότερες κατηγορίες. Υπενθυμίζεται πως στα πλάνα της Alfa Romeo (επίσημα θα ανακοινωθούν αρχές Ιουνίου) περιλαμβάνεται η παραγωγή από του χρόνου ενός νέου SUV που θα τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας.