H επόμενη γενιά των ΒMW Μ3/Μ4 θα ανέβει στα 475 άλογα!


Με τους ανταγωνιστές να έχουν ξεπεράσει τα 500 άλογα είναι προφανές ότι η BMW θα επιστρέψει στη νέα γενιά των Μ3/Μ4 με κάτι που θα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. 

  • 26/12/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΒΜW

Με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και την Mercedes AMG C63 S να έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα 500 άλογα, ήταν θέμα χρόνου να έρθει και η απάντηση από την BMW. 

Όπως κυκλοφόρησε από το αρκετά έγκυρο BMW Blog,, η επόμενη γενιά των Μ3 και Μ4 θα έχει μία νέα έκδοση του υπάρχοντος τρίλιτρου κινητήρα, με απόδοση τουλάχιστον στα 475 άλογα.

Το νέο μοτέρ με την κωδική ονομασία S58 θα ανεβάσει σημαντικά την ιπποδύναμη από το S55 αυτής της γενιάς, ενώ θα τοποθετηθεί και στις Χ3 Μ και Χ4 Μ, όπου μάλλον θα κάνει και την πρώτη του εμφάνιση πριν το δίδυμο Μ3/Μ4.

Πάντως μένει να αποδειχθεί αν όλα αυτά έχουν κάποια βάση στην πραγματικότητα, καθώς προηγούμενες φήμες έκαναν λόγο για συνύπαρξη του συγκεκριμένου κινητήρα με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V και έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που θα συνέδραμε στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα γενιά των σπορ σεντάν της BMW θα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR και έτσι θα ζυγίζει τουλάχιστον 40 κιλά λιγότερα από τα υπάρχοντα μοντέλα.

Υπάρχει επίσης και η πληροφορία ότι θα είναι τετρακίνητη, αλλά κατά τα πρότυπα της Μ5 θα μπορεί να γίνεται και πισωκίνητη ανάλογα με τις διαθέσεις (και τις ικανότητες...) του οδηγού.