H Ferrari επαναφέρει το targa;


Οι Ιταλοί κατέθεσαν πατέντα για μια νέου τύπου οροφή targa, οπότε στο μέλλον ίσως εμφανιστεί κάποιο αντίστοιχο μοντέλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/8/2018

Οι εκδόσεις targa, αυτές με το κομμάτι της οροφής που όταν αφαιρείται δημιουργείται μια αίσθηση κάμπριο, είναι είδος προς εξαφάνιση. Στην ουσία μόνο η Porsche επιμένει σε αυτές με τις αντίστοιχες εκδόσεις της 911, ενώ παρά τη φημολογία η Ferrari δεν προχώρησε σε κάτι ανάλογο κατά την αντικατάσταση της 458 από την 488.

Τώρα όμως και όπως δείχνουν τα πράγματα η ιταλική εταιρεία επανέρχεται στο θέμα, μιας και κατέθεσε μια πατέντα για μια οροφή τύπου targa. Με έναν μηχανισμό μάλιστα ο οποίος σε σχέση με αυτούς των φουλ ανοιχτών εκδόσεων των μοντέλων της δείχνει ιδιαίτερα απλοϊκός. Και πολύ πιο κοντά στο παραδοσιακό στυλ των targa, μιας και η Porsche έχει υιοθετήσει στα πρόσφατα μοντέλα της σαφώς πιο σύνθετους μηχανισμούς.

Με βάση τα σκίτσα που κατατέθηκαν στις αρμόδιες αρχές και δημοσιεύθηκαν από το AutoGuide το αυτοκίνητο που απεικονίζεται είναι μια 458, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η παρουσία της είναι μόνο ενδεικτική, καθώς η πατέντα αφορά όλα τα μοντέλα με τον κινητήρα στο κέντρο.

Βέβαια η κατάθεση της πατέντας δε σημαίνει αναγκαστικά πως θα υπάρξει και αντίστοιχο μοντέλο στη γκάμα. Ίσως να πρόκειται για μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής είτε για ένα από τα λεγόμενα one off μοντέλα που συνηθίζει τον τελευταίο καιρό η Scuderia για πολύ ειδικούς πελάτες της.