H Ferrari ετοιμάζει πυρετωδώς την hardcore 488 GTO


Θέλοντας να απαντήσει στην Lamborghini Huracan Performante και την Porsche GT2 RS, η Ferrari ετοιμάζει κάτι πραγματικά special για το 2018.

  • 6/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Έχοντας σοβαρό ανταγωνισμό από αυτοκίνητα όπως η Huracan Performante και η GT2 RS η Ferrari φαίνεται ότι δεν θέλει να φέρει τα πράγματα στην θέση τους, δημιουργώντας μία πιο ακραία έκδοση της 488 GTB, η οποία θα βγεί στην παραγωγή κάποια στιγμή μέσα στο 2018.

Tα σχέδια για το νέο αυτοκίνητο "αποκαλύφθηκαν" στην Καλιφόρνια, όπου η Ferrari κατέθεσε το πλάνο της για το 2018 προς έγκριση από τις αρμόδιες περιβαλλοντικές υπηρεσίες. Το μυστικό ακόμα μοντέλο, με την ονομασία "488 Special Series Coupe" βρισκόταν δίπλα στην υπόλοιπη γκάμα της εταιρίας, έχοντας τον ίδιο κινητήρα, τον 3,9 λίτρων V8 biturbo με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων.

Όπως φαίνεται στα σχέδια της Ferrari είναι να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο μοντέλο με τις 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia, και 458 Speciale. Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία για το όνομά της, αν και οι φήμες θέλουν να επανέρχεται και πάλι το GTO ως ενδεικτικό μιας σούπερ σπορ Ferrari.

Η παρουσίασή της θα γίνει μάλλον στην έκθεση της Γενεύης, με όλες τις πληροφορίες να θέλουν αυτή τη νέα hardcore Ferrari να είναι ελαφρύτερη, αρκετά πιο δυνατή και με πιο σύνθετα αεροδυναμικά βοηθήματα από την υπόλοιπη γκάμα της 488.