Η Ferrari FXX K Evo στην πίστα του Austin! [video]


Μία από τις πιο εξωτικές Ferrari που έχουν κατασκευαστεί ποτέ έκανε το ντεμπούτο του και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα στην πίστα του Austin.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/3/2018

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ferrari είχε παρουσιάσει στο Mugello και διάρκεια του αγωνιστικού τριήμερου Finali Mondiali μία ακόμη πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της FXX-K. Η οποία προορίζεται για χρήση μόνο στην πίστα με το σπέσιαλ αεροδυναμικό πακέτο Evo να παράγει 23% μεγαλύτερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο, ενώ συγκρινόμενο με την LaFerrari υπάρχει μία διαφορά που φτάνει το 75%.

Το πακέτο Evo περιλαμβάνει μία τεράστια ενεργητική πίσω φτερούγα, vortex αεραγωγούς κ.α., ενώ προσφέρεται και ως αναβάθμιση για τις απλές FXX-K, ενώ παράγει πάνω από 800 kg κάθετου φορτίου. Τo εν λόγω downforce πετυχαίνεται κοντά στα 300 km/h και είναι αντίστοιχο όσο μία αγωνιστικής Ferrari GT.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την FXX K Evo δίπλα σε μερικές FXX K, ένα ζευγάρι από απλές FXX (βασισμένες στην Enzo) και επτά 599 XX. Όλες αποτελούν μέρος του προγράμματος XX της Ferrari, ενώ υπενθυμίζεται πως ο υβριδικός V12 των 6,3 lt αποδίδει συνολικά πάνω από 1.000 PS. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια απλά σας αφήνουμε να απολαύσετε το σχετικό βίντεο με μπόνους μερικά ακόμη (βάλτε οπωσδήποτε ήχο).