Η Ford και η VW θα συνεργαστούν στα επαγγελματικά αυτοκίνητα(;)


Οι συνεργασίες στην αυτοκινητοβιομηχανία έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, με βασικό στόχο να μειωθεί το κόστος αλλά και ο χρόνος εξέλιξης που απαιτείται για ένα καινούργιο μοντέλο.

  • 20/6/2018

Η τελευταία εξέλιξη στο συγκεκριμένο τομέα είναι η υπογραφή ενός MoU (Memorandum of Understanding) ανάμεσα σε δύο από τους μεγαλύτερους ομίλους, τη VW και τη Ford. Η υπογραφή αυτού του συμφώνου κατανόησης έχει σα σκοπό τη διερεύνηση της προοπτικής συνεργασίας μεταξύ τους στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων. Παράλληλα θα εξαταστούν και οι τάσεις και οι ανάγκες του κοινού, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προοπτική εξέλιξης ενός μοντέλου με αυξανόμενη δημοτικότητα.

Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των στελεχών των δύο εταιρειών. Από πλευράς Ford ο πρόεδρός της για τις παγκόσμιες αγορές είπε πως «η πιθανή συνεργασία μας με τον όμιλο VW είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πόσο ευέλικτος μπορεί να γίνει ο κλάδος μας με τη δημιουργία ενός επιτυχημένου παγκόσμιου προϊόντος και την επέκταση των δυνατοτήτων μας».

Αντίστοιχα ο επικεφαλής στρατηγικής του ομίλου Volkswagen Thomas Sedran είπε «για να προσαρμοστούμε σε ένα απαιτητικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά σημαντικό να κερδίσουμε ευελιξία μέσω των συμμαχιών. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για το Όμιλο Volkswagen 2025. Η δυνητική συνεργασία με τη Ford θεωρείται είναι ευκαιρία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και των δύο εταιρειών παγκοσμίως».