ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
FORD

Η Ford στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο 22/3

  • img

Το 2017 σηματοδοτεί την όγδοη συνεχή χρονιά που η Ford Motor Company φιγουράρει στη λίστα του Ινστιτούτου Ethisphere με τις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως.

Υπηρετώντας επάξια το ρόλο της ως καλός εταιρικός πολίτης, η Ford Motor Company αναδείχτηκε μία από τις Παγκοσμίως Πιο Ηθικές Εταιρείες για 8η συνεχή χρονιά  – το καλύτερο σερί από οποιαδήποτε άλλη εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων.

Η δέσμευση της Ford στις ηθικές αξίες είναι εμφανής σε προγράμματα παρακολούθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ασφάλειας συνθηκών εργασίας, στην προμήθεια ορυκτών πρώτων υλών από μη εμπόλεμες περιοχές, και σε πρωτοβουλίες όπως η Συνεργασία για ένα Καθαρότερο Περιβάλλον (Partnership for a Cleaner Environment) η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας μέσα από την εφοδιαστική αλυσίδα της Ford.

Η Ford καλλιεργεί επίσης μακροπρόθεσμες σχέσεις με προμηθευτές που περιλαμβάνουν ανταλλαγή άριστων πρακτικών, παροχή εκπαίδευσης και αξιολογήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι προμηθευτές πληρούν τόσο τις απαιτήσεις του νόμου όσο και τα πρότυπα της Ford.

«Οι ισχυρές ηθικές αξίες και η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελούν τα θεμέλια της εταιρικής κουλτούρας μας, που δείχνει στους πελάτες μας τι συμβολίζουμε σαν εταιρεία», δήλωσε ο Bill Ford, Executive Chairman της Ford Motor Company. «Αυτή η διάκριση αντανακλά τις βασικές αξίες της Ford, και επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοί μας εξακολουθούν να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις καθημερινά».

Η λίστα με τις Παγκοσμίως Πιο Ηθικές Εταιρείες (World’s Most Ethical Companies) του Ινστιτούτου Ethisphere αναγνωρίζει και τιμά εταιρείες που προωθούν μία θετική αλλαγή μέσα από το ρόλο τους στην κοινωνία. Οι εταιρείες αυτές υπολογίζουν τους εργαζόμενους, τους επενδυτές, τους πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους πριν προβούν σε μία ενέργεια, ενώ οι αξίες και η εταιρική κουλτούρα τους ευθυγραμμίζονται με τις καθημερινές αποφάσεις τους.

«Εταιρείες που έχουμε τιμήσει ως τις Πιο Ηθικές σε Όλο τον Κόσμο πρωτοπορούν αλλάζοντας τις κοινωνικές προσδοκίες, επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς νόμους και κανόνες, και το γεωπολιτικό κλίμα» δήλωσε ο Timothy Erblich, Ethisphere’s Chief Executive Officer. «Έχουμε δει με ποιο τρόπο η Ford απαντά σ’ αυτές τις προκλήσεις, επενδύοντας παράλληλα στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, και υιοθετώντας στρατηγικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σε όλο τον πλανήτη, ως ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλεονέκτημα».

Για τη συμβολή και τις προσπάθειές της, η Ford έχει διακριθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως:

• 2017 - World’s Most Admired Company by Fortune
• 2016 - The Just 100: America’s Best Corporate Citizens by Forbes
• 2016 - America’s Best Employer by Forbes
• 2016 - Top Green Company by Newsweek
• 2016 - World’s Most Attractive Employer for Engineering and IT by Universum
• 2016 - 100 percent on the Human Rights Campaign’s Corporate Equality Index.

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΝΕΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ