H Giulia κουπέ θα είναι η πιο δυνατή Alfa Romeo!


Οι φήμες υπάρχουν εδώ και καιρό, απλά πλέον είναι ακόμα πιο έντονες και αναφέρουν πως μια έκδοση κουπέ της Alfa Romeo Giulia θα παρουσιαστεί πιθανότατα του χρόνου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/4/2018

H Giulia κουπέ μπορεί να λέγεται Sprint ή GTV και θα παρουσιαστεί το 2019 ώστε να ανταγωνιστεί και μοντέλα όπως τα Audi A5, ΒMW 4 και Mercedes C-Class κουπέ. Έτσι, με τη Giulia κουπέ αναμένεται να επιστρέψει και μια ακόμα από τις επωνυμίες του παρελθόντος, όπως είναι η Sprint ή η GTV, ενώ σε σχέση με την τετράθυρη θα υπάρχουν και σημαντικές αισθητικές αλλαγές. Όχι μόνο οι αναμενόμενες στο πίσω μέρος και τη διαμόρφωση της οροφής σε συνδυασμό και με τις πιο μεγάλες πόρτες, αλλά και μπροστά. Με μια ακόμα πιο τονισμένη μάσκα.

Κάτω από το καπό, που για την περίσταση θα δείχνει και ενδεχόμενα θα είναι και πιο μακρύ, θα βρουν θέση όλοι οι κινητήρες που κινούν σήμερα τη Giulia. Από τα βασικά σύνολα των 2.000 cc μέχρι τον κορυφαίο V6 των 2,9 lt της Quadrifoglio. Μάλιστα για την περίσταση ο V6 ίσως αποκτήσει και μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση. Με υβριδική τεχνολογία τύπου KERS που θα προέρχεται από τη Φόρμουλα 1 -ας μην ξεχνάμε και την εμπλοκή πλέον της Alfa Romeo με τη Sauber- και φυσικά τη Ferrari.

Παρουσία ενός τέτοιου συστήματος η απόδοση του V6 θα μπορούσε να φτάνει και τους 641 ίππους, γεγονός που θα εξασφαλίζει στη Giulia κουπέ τον τίτλο της πιο δυνατής Alfa Romeo. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο και για ένα δεύτερο υβριδικό σύστημα πρόωσης, με τον τετρακύλινδρο των 2.000 cc και των 276 PS, που με την ηλεκτρική υποβοήθηση θα φτάσει τα 345 PS.