H Honda ετοιμάζει φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 15 min!


Η ιαπωνική εταιρία στοχεύει να βελτιώσει μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την ταχεία φόρτιση των μπαταριών, εξελίσσοντας νέας γενιάς συσσωρευτές σε συνεργασία με ένα νέο προμηθευτή.

  • 23/11/2017

Μέχρι τώρα ο βασικός προμηθευτής μπαταριών της Honda είναι η Panasonic, αλλά σύντομα θα υπάρξει ένας νέος προμηθευτής που θα προσφέρει αποδοτικότερα προϊόντα (μπαταρίες), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei Asian. Εδώ να αναφέρουμε πως η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να λανσάρει το 2019 ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής για την Ευρώπη, ενώ μέχρι το 2022 σκοπεύει σε μία μεγαλύτερη γκάμα από EV που θα έχουν την επαναστατική νέα γενιά μπαταριών.

Οι νέας γενιάς μπαταρίες θα έχουν χρόνο φόρτισης μόλις σε 15 min (προφανώς σε δίκτυο με ισχυρό ταχυφορτιστή), ενώ παράλληλα θα διασφαλίζεται μία αυτονομία που θα φτάνει τα 240 km! Ωστόσο, θα πρέπει να επιλυθούν σημαντικά ζητήματα όπως είναι η αναβάθμιση του δικτύου φόρτισης στην Ιαπωνία από τα 150 στα 350 kW. Στην Ευρώπη ήδη μεγάλοι κατασκευαστές έχουν συμφωνήσει στο δίκτυο IONITΥ. Ένα δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος (High-Power Charging ή HPC) που θα είναι διαθέσιμο για κάθε ηλεκτρικό όχημα στην Ευρώπη και από το 2020 θα αποτελείται από 400 σημεία. Για αρχή…