H Hyundai N σκοπεύει και σε κεντρομήχανο κουπέ!


Με ενορχηστρωτή τον Albert Biermann, το πρώην αφεντικό της BMW M, η κορεατική εταιρία έχει ως στόχο να χτίσει ένα ισχυρό προφίλ στις σπορ κατηγορίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 31/5/2018

Η αρχή έγινε με το καταπληκτικό i30 N και η συνέχεια αναμένεται να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με την Hyundai N να έχει ως στόχο να κατασκευάσει μέχρι και ένα κεντρομήχανο μοντέλο! Ως concept η ιδέα αυτή υπάρχει από το 2014 όταν είχε παρουσιαστεί το Racing Midship (RM) δείχνοντας την δυναμική που θα ακολουθούσε η μάρκα.

Πάντως, την πραγματική δουλειά που έχει κάνει ο Biermann την αποδεικνύει το i30 Ν, το πιο fun to drive Hyundai που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία. Και με την φόρα που έχουν πάρει οι Κορεάτες έχουν ως στόχο να ετοιμάσουν ακόμη δύο N μοντέλα όπου το ένα θα είναι σίγουρα το Veloster με τις φήμες να μιλούν και για το i30 Fastback. Μάλιστα ο Biermann σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό TopGear άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει μελλοντικά πιθανότητα για την παραγωγή ενός Kona N μέχρι και ενός κεντρομήχανου παραγωγής.

Πολύ ενδιαφέρον πάντως θα είχε η παραγωγή ενός i20 N που θα αντιμετώπιζε κλασικούς παίχτες, όπως τα Ford Fiesta ST, Renault Clio RS, VW Polo GTI κ.α. Καταλυτικό παράγοντα θα έχει μία πιθανή κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στο WRC με τον Neuville να κάνει μία ώριμη εμφάνιση την φετινή περίοδο και να προηγείται στην βαθμολογία (μέχρι και το ράλι Πορτογαλίας).