Η ηλεκτρική Genovation GXE έχει 800+ άλογα


H Genovation είναι μία ανεξάρτητη εταιρία που ασχολείται κυρίως με αναβαθμίσεις διαφόρων μοντέλων (κυρίως αμερικανικών σε EV) και κατάφερε να πάρει μία ακόμη μεγάλη δόση προβολής στην έκθεση ηλεκτρονικών CES.

  • 10/1/2018

KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με αυτή την φανταχτερή μπλε electric βαφή και τις φωσφοριζέ πράσινες ρίγες στην μάσκα η Genovation έκανε αισθητή την παρουσία της στο Las Vegas. Όπως βλέπετε η GXE βασίζεται στην Chevrolet Corvette και εφοδιάζεται με ένα ολοκληρωμένο body kit που περιλαμβάνει μία πίσω μεγάλη πτέρυγα, έναν αεροδυναμικό διαχύτη, τροχούς από κάρμπον και κεραμικά δισκόφρενα της Brembo.

Πέρα από την εκθαμβωτική μπλε βαφή η Genovation λέει πως υπάρχουν έως 15 διαφορετικές με ανάλογο θέμα. Εις τα ενδότερα το σαλόνι είναι ντυμένο από δέρμα αλκαντάρα, ενώ το ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας είναι της Harman.

Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος μιας και η Genovation αναφέρει πως υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε πίσω τροχό) την αυτονομία να αρκεί για 280 km με μία μόνο φόρτιση. Επίσης, από τα λίγα που αναφέρουν οι Αμερικανοί είναι πως οι μπαταρίες έχουν ενέργεια 61,6 kWh και πως η συνδυασμένη ισχύς ξεπερνά τα 800 PS. Πάντως, η παραγωγή θα περιοριστεί στα 75 αυτοκίνητα με τιμή περίπου στις 750.000 δολάρια.