H ιστορία της Dodge Viper σε λίγα μόλις λεπτά (video)


Μια κόκκινη Viper ήταν αυτή που τον περσινό Αύγουστο έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Dodge (και την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία) που κράτησε 25 χρόνια με πέντε γενιές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/4/2018

Η διάσημη «οχιά» ήταν ένα brutal σπορ αυτοκίνητο που πραγματικά απαιτούσε ικανότητες για να το κουμαντάρει κανείς. Όχι τόσο για την τρομερή δύναμη του ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα, όσο για το αγνό στήσιμο της αφού μόλις την τελευταία δεκαετία είχε εξοπλιστεί με κάποια βασικά ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας.

Πέρα από τα χαμηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας, ο λόγος που η διακόπηκε η παραγωγή της Viper ήταν και το υψηλό κόστος (λόγω του ότι κατασκευαζόταν σε μεγάλο μέρος στο χέρι) και έτσι δεν μπορούσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε αυτοκίνητα όπως οι νέες Corvette.

Ως επίλογος της «οχιάς» ήταν τέσσερις ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής: η GTS-R Commemorative Edition ACR (σε 100 μονάδες με τα race χρώματα της πρωταθλήτριας Viper του 1998),  η Viper VooDoo II Edition ACR (σε 31 μονάδες), η Viper Snakeskin Edition GTC (σε 25 μονάδες) και η Dodge Dealer Edition ACR (σε 33 μονάδες).

Απολαύστε το παρακάτω εξαιρετικό βίντεο με τις πολύ καλές τεχνικές πληροφορίες. Μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε τον ήχο για να ακούσετε τον V10 από γενιά σε γενιά!