H Ηyundai θέλει να φτιάξει αυτοκίνητα πιο "sexy" και από την Alfa Romeo


Νέος αέρας πνέει στην Κορεάτική εταιρία η οποία σκοπεύει να αλλάξει τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων της με ένα πιο ευρωπαϊκό προφίλ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/8/2018

Κάτι αλλάζει στην Hyundai και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς. Δεν είναι μόνο τα SUV της τα οποία στέκονται επάξεια απέναντι στα ευρωπαϊκά, ούτε το i30N που έδειξε σε όλους ότι οι Κορεάτες μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και σε κατηγορίες που δεν είχαν ποτέ παρουσία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Automotive News ο Sangyup Lee, αντιπρόεδρος του τμήματος σχεδιασμού της εταιρίας, εξέφρασε την επιθυμία του να βελτιώσει σημαντικά την σχεδίαση των μελλοντικών αυτοκινήτων της Hyundai, έτσι ώστε να γίνουν πιο δυναμικά και με πιο έντονο τον συναισθηματισμό στο σχέδιο.

Ο Lee έχει παρελθόν στον σχεδιασμό κάποιων ιδιαίτερων μοντέλων όπως η Chevrolet Camaro Concept, η C6 Corvette Stingray και η Bentley EXP 10 Speed 6. Πρωταρχικός του στόχος είναι να ξεφύγει από τον υπάρχοντα σχεδιασμό των μοντέλων της εταιρίας, δηλαδή να σπάσει τους κοινούς κώδικες που επαναλαμβάνονται μεταξύ των μοντέλων. Θέλει κάθε αυτοκίνητο της εταιρίας να έχει την δική του προσωπικότητα, αν και η τυπική γρίλια που υπάρχει στην πρόσφατη γενιά των μοντέλων μάλλον θα παραμείνει αλλά σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το που θα μπορούσε να κινηθεί σχεδιαστικά η Hyundai είναι το πρωτότυπο Le Fil Rouge που παρουσιάστηκε φέτος στην έκθεση της Γενεύης. Όταν ρωτήθηκε για την έμπνευσή του, ο Lee αναφέρθηκε στις Alfa Romeo και Maserati. Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι "sexy" κάτι που προσπαθούν να αντιγράψουν οι Γερμανοί.

Οι μεγάλες εταιρίες έχουν δυσκολία στο να εντάξουν αυτή την ιδιαίτερη αισθητική στην γκάμα τους, και ο Lee θέλει την Ηyundai να ακολουθεί αυτόν τον δρόμο. Όσοι βιαστείτε να χαμογελάσετε συγκαταβατικά, σκεφθείτε πόσα έχουν αλλάξει για τους Κορεάτες μέσα στα λίγα τελευταία χρόνια.