H καινούργια Toyota Supra θα είναι και τετρακύλινδρη


Επιβεβαιώθηκε πως η πολυαναμενόμενη Supra δεν είναι αποκλειστικά και μόνο εξακύλινδρη, καθώς θα έχει και τετρακύλινδρες εκδόσεις.

  • 18/7/2018

Η παρουσία της νέας Supra στο Goodwood είχε σαν αποτέλεσμα και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για το ιαπωνικό σούπερ σπορ μοντέλο. Το οποίο, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, θα έχει πολλά κοινά με την επίσης καινούργια BMW Z4.

Από τη BMW θα προέρχεται και ο εξακύλινδρος σε σειρά των 335 PS που θα την κινεί και θα αποτελεί την κορυφαία έκδοση κινητήρα. Το ενδιαφέρον είναι πως θα υπάρχει και τετρακύλινδρη Supra 2.000 cc, με τετρακύλινδρο turbo σύνολο που θα προέρχεται επίσης από τη BMW. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε περισσότερες της μιας έκδοσης απόδοσης. Το βέβαιο είναι πως θα υπάρχει μια γύρω στους 260 PS.

Σημαντική είναι μια λεπτομέρεια που αποκάλυψε ο αρχιμηχανικός της Supra, o Testsuya Tada, καθώς είπε στο Goodwood σε Αμερικανούς δημοσιογράφους πως η τετρακύλινδρη έκδοση θα έχει «καλύτερη κατανομή βάρους».

Στην πράξη αυτό μπορεί να σημαίνει πως το 50-50 για τους δύο άξονες που έχει ανακοινωθεί για τη νέο σπορ Toyota ίσως να ισχύει μόνο για την εισαγωγική της τετρακύλινδρη έκδοση και όχι για την πράγματι πιο βαριά μπροστά εξακύλινδρη. Μέχρι την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου πάντως θα μεσολαβήσουν ακόμα μερικοί μήνες, στους οποίους έχουμε να μάθουμε πολλά ακόμα.