Η Lamborghini Huracan RWD του Πάπα πουλήθηκε 715.000 ευρώ


Η σπέσιαλ εμφάνιση και η υπογραφή του Πάπα πολλαπλασίασαν την αξία μιας πισωκίνητης Lamborghini Huracan!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/5/2018

Τον περασμένο Νοέμβριο o Πάπας δέχθηκε ως δώρο μια πισωκίνητη Lamborghini Huracan. Ο Ποντίφικας ήταν δεδομένα πως δεν θα την χρησιμοποιούσε αλλά θα την διέθετε προς πώληση. Φυσικά για καλό σκοπό. Έτσι λοιπόν η άσπρη Huracan με τις χρυσές λωρίδες γύρω από τα παράθυρα, που είχε διαμορφωθεί από το τμήμα εξατομίκευσης της Lamborghini έτσι ώστε να παραπέμπει στη σημαία του Βατικανό.

Γεγονός είναι πως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, ενώ αντίθετα δεν υπάρχουν αλλαγές στον κινητήρα. Ο V10 των 5.200 cc αποδίδει στην πισωκίνητη Huracan 573 PS, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 km/h σε 3,4 sec και μια τελική ταχύτητα 320 km/h. Όλα αυτά φυσικά με την υπογραφή και την ευχή του επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

Η παπική Lamborghini Huracan RWD λοιπόν πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε χτες στο Μονακό από την εταιρεία RM Sotheby’s και το ποσό με το οποίο άλλαξε χέρια έφτασε τις 715.000 ευρώ, τριπλάσιο δηλαδή και κάτι σε σχέση με αυτήν που μπορεί να αγοράσει κανείς από οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της μάρκας. Το ποσό θα διατεθεί εξ ολοκλήρου για φιλανθρωπίες, όπως βέβαια είχε ευθύς εξαρχής προγραμματιστεί.