Η Lamborghini Urus αποδεικνύεται τεράστια επιτυχία


Tο πρώτο SUV της Lamborghini, πριν καν ξεκινήσει κανονικά τις πωλήσεις της, ήδη έχει φοβερή ζήτηση, τέτοια που θα αλλάξει μια και καλή την ιστορία της Ιταλικής εταιρίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: LAMBORGHINI
  • 11/3/2018

Η εμφάνιση της Urus στο προσκήνιο της Lamborghini φαίνεται ότι έχει την δυναμική να αλλάξει τα δεδομένα της Ιταλικής εταιρίας, η οποία φαίνεται ότι μπαίνει σε μία εντελώς νέα φάση της ιστορίας της. 

Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά καλή για την Lambo, καθώς σημείωσε άνοδο 10% σε σχέση με το 2016, πουλώντας συνολικά 3.815 μονάδες σε όλο τον κόσμο. Όμως η άφιξη της Urus φαίνεται ότι θα αλλάξει δραματικά αυτά τα εδομένα.

Όπως δήλωσε στο CNBC ο πρόεδρος της εταιρίας Stefano Demenicali, η ζήτηση της Urus έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, υποστηρίζοντας ότι οι αγοραστές είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν πολλά περισσότερα από τα περίπου 200.000 δολάρια που είναι η τιμή εκκίνησης για την "βασική" έκδοση.

Χάρη στο νέο SUV η Lamborghini περιμένει να πουλήσει πολύ περισσότερα αυτοκίνητα από το 2017. Ο Domenicali δήλωσε ότι το προβλεπόμενο νούμερο για το 2018 είναι στις 5.000 μονάδες, εκ των οποίων τα 1.000 μόνο θα είναι Urus.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι αγοραστές της Urus είναι κατά 70% νέοι πελάτες της Lamborghini, ενώ εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των... γυναικών που αγοράζουν το SUV της Lambo. 
H Urus επίσης έχει ανοίξει τις πόρτες για την εταιρία σε χώρες με κακούς δρόμους, όπως η Ρωσία και η Ινδία, όπου μέχρι σήμερα η εταιρία είχε πολύ σημαντικό πρόβλημα να πουλήσει τα άλλα supercars της.

Πάντως ο Domenicali υποστηρίζει ότι παρά την επιτυχία της Urus, η Lamborghini θα παραμείνει ένας μικρός κατασκευαστής, κάτω των 10.000 μονάδων, καθώς θέλει να εστιάσει στην ποιότητα αλλά και την κορυφαία απόδοση των αυτοκινήτων της.