H Mercedes A-Class Sedan είναι ότι πιο αεροδυναμικό υπάρχει


Μιλώντας πάντα για ένα σύγχρονο μοντέλο ευρείας παραγωγής, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρίας έχουν να λένε πως σε αυτούς ανήκει το πιο αεροδυναμικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/7/2018

Συγκεκριμένα η τετράθυρη έκδοση της A-Class με το μακρύ μεταξόνιο είχε παρουσιαστεί στην Κίνα. Για την Ευρώπη η Mercedes ετοιμάζει μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκδοχή της A-Class Sedan που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο με την «ετικέτα» του μοντέλου παραγωγής με τον χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,22. Αν εξαιρέσουμε το περιορισμένης παραγωγής (μόλις 250 μονάδες) VW XL1 με τον συντελεστή 0,19, τότε αυτή η Mercedes είναι προφανώς το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής.

Στις φωτογραφίες βλέπετε μερικά teaser από τις δοκιμές στο αεροδυναμικό τούνελ. Οι ειδικοί της Mercedes για να πετύχουν ένα τόσο χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή έχουν προχωρήσει σε μία σειρά από ενέργειας, όπως η βέλτιστη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα και τους τροχούς.

Ειδική μελέτη έχει γίνει κάτω από το «δάπεδο» του αυτοκινήτου, η μάσκα διαθέτει ενεργητική γρίλια για να σφραγίζει προσωρινά στις υψηλές ταχύτητες, ενώ μέχρι και οι αρμοί στις μπροστινές κολόνες είναι πιο σφιχτοί για καλύτερη αεροδυναμική. Σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για τις διαστάσει και τους κινητήρες της αναμενόμενης και πιο οικογενειακής εκδοχής της A-Class.