Η Mercedes-AMG GT S Roadster αποδίδει 522 άλογα!


Ακόμα μια έκδοση της Mercedes-AMG GT. Αυτή τη φορά πρόκειται για την GT S Roadster που καλύπτει το κενό μεταξύ της βασικής και της GT C. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/5/2018

H Mercedes διευρύνει συνεχώς τη γκάμα της AMG GT και έτσι πρόσθεσε ακόμα μια ανοιχτή της εκδοχή. Πρόκειται για τη Mercedes-AMG GT S Roadster, η οποία τοποθετείται μεταξύ της βασικής έκδοσης και της GT C, ενώ βρίσκεται πιο κοντά στη δεύτερη. Έτσι λοιπόν ο V8 των 4.000 cc με τα δύο turbo αποδίδει για την περίσταση 522 PS, που επαρκούν για έναν 0-100 km/h σε 3,8 sec και για μια τελική ταχύτητα 308 km/h. Οι αντίστοιχες τιμές για την ανοιχτή GT C είναι 3,6 sec και 315 km/h.

Το κιβώτιο είναι και εδώ το αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις που έχει εξελιχθεί ειδικά από την AMG, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό πίσω. Στάνταρ είναι και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, ενώ συνολικά υπάρχουν 5 προγράμματα οδήγησης που επιδρούν στο σύστημα διεύθυνσης, την απόκριση του γκαζιού και του κιβωτίου.

Ο επιπλέον εξοπλισμός περιλαμβάνει από κεραμικά φρένα μέχρι και το πακέτο AMG Dynamic Plus, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενεργές βάσεις κινητήρα και κιβωτίου καθώς και λεπτομέρειες σε κίτρινο στο εσωτερικό. Οπτικά η ανοιχτή Mercedes-AMG GT S ξεχωρίζει από τα χρωμιωμένα στοιχεία του αμαξώματός της που είναι στάνταρ, ενώ φυσικά μεγάλες είναι οι δυνατότητες εξατομίκευσης.