Η Mercedes-Benz Ελλάς γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Διαφορετικότητας


Το θέμα της αποδοχής της διαφορετικότητας ξεκίνησε να μας απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια. Βίαιες καταστάσεις, φαινόμενα εκφοβισμού ή κοινωνικός αποκλεισμός απέναντι σε ενήλικες ή σε μικρά παιδιά που προέρχονται από «διαφορετικές» φυλετικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές ή απλά κοινωνικές ομάδες ανήκουν στην καθημερινότητά μας. Και όλα αυτά, διότι είναι δύσκολο να αποδεχτούμε το «Διαφορετικό»…

  • 11/6/2018

Ένας Οργανισμός σαν την Daimler όμως, με 289.321 εργαζομένους μόνο «διαφορετικός» μπορεί να είναι. Γι’ αυτό και η Mercedes-Benz Ελλάς, ως κομμάτι αυτού του παγκόσμιου παζλ που συνθέτει τον Όμιλο, γιορτάζει για 6η συνεχή χρονιά τη Διαφορετικότητα! Φέτος, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ETHELON, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι και μέλη της ομάδας Love2give τραγούδησαν στη Νοηματική, με την καθοδήγηση του κου Nίκου Γαλάνη, Διευθυντή της ΜΚΟ «Δρω», ο οποίος τους έκανε μαθήματα νοηματικής γλώσσας. Παράλληλα στην όμορφη αυτή εκδήλωση έγινε και ένας αγώνας μπάσκετ με αμαξίδια ανάμεσα στην ομάδα της Mercedes-Benz Ελλάς και την Ομάδα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία αποτελούταν από πολύ σπουδαίους αθλητές όπως οι Παραολυμπιονίκες Παναγιώτης Τριανταφύλλου (Αργυρό μετάλλιο στην Παραολυμπιάδα του Rio 2016 στο άθλημα της ξιφασκίας) και Κώστας Δήμου (4ος στην Παραολυμπιάδα του Rio 2016, 1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2018 και κάτοχος ευρωπαϊκού ρεκόρ στο άθλημα της Άρσης Βαρών σε πάγκο στα +107kg).