ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2018
ΣΤΗΝ PREMIUM ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Mercedes-Benz πρώτη στην Ελλάδα και τον κόσμο! 23/1/2017

 • img

Χρονιά σταθμός για την Mercedes-Benz το 2016, επιβεβαιώνοντας πλήρως την επιτυχημένη στρατηγική της. Την πρώτη θέση στις πωλήσεις παγκοσμίως στους premium κατασκευαστές και για 3η συνεχόμενη χρονιά πρωτιά και στην Ελλάδα.

Την ηγετική της παρουσία στον χώρο της αυτοκίνησης επιβεβαίωσε η Mercedes-Benz κατακτώντας την πρωτιά με τις πωλήσεις της να ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 11,3%! Την ίδια στιγμή η Mercedes-Benz Hellas συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία παρουσιάζοντας αύξηση στις πωλήσεις της κατά 23,7% πετυχαίνοντας ρεκόρ μεριδίου αγοράς!

Ειδικότερα, στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων, σημειώνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία της 5,6% και αύξηση 23,7% στις ταξινομήσεις των επιβατηγών της οχημάτων σε σχέση με το 2015! Ταυτόχρονα σημειώθηκε αύξηση 2,7% και στις ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων έναντι του 2015. Συγκεκριμένα ταξινομήθηκαν 4.434 επιβατηγά οχήματα, 719 επαγγελματικά, 97 φορτηγά και 35 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ). Τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις! Πολύ ικανοποιητική ήταν και η πορεία των smart, με 815 ταξινομήσεις, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2015, σε μία αγορά που αυξήθηκε μόλις κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το 2016.

Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Έχω την τύχη να ηγούμαι της καλύτερης ομάδας στην αγορά! Για Τρίτη συνεχή φορά, καταφέραμε να κατακτήσουμε την κορυφή ανάμεσα στους premium κατασκευαστές της χώρας μας και να τερματίσουμε την κούρσα των πωλήσεων στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, σε ένα εξαιρετικά απρόβλεπτο και δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Στη Mercedes-Benz Ελλάς το πάθος είναι αυτό που μας καθοδηγεί και μας δίνει δύναμη να μη σταματάμε λεπτό την προσπάθεια για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Με συνοδοιπόρο το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων μας, τα καταφέραμε και το 2016 να προσφέρουμε στους πελάτες μας που εμπιστεύτηκαν τη μάρκα που εκπροσωπούμε στη χώρα μας «το καλύτερο ή τίποτα»! Όμως το 2016 είναι έτος επιτυχιών και σε άλλους τομείς: Η Mercedes-Benz Ελλάς όχι μόνο βραβεύτηκε από τη μητρική Daimler ως «η θυγατρική του μήνα» παγκοσμίως τον  Μάρτιο, αλλά κατέκτησε 4 σημαντικά βραβεία στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού ενώ πέτυχε την υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη στον δείκτη ικανοποίησης εργαζομένων με ποσοστό 98%, γεγονός που σηματοδοτεί το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και την αγάπη των εργαζομένων για τη μάρκα. Αντίστοιχα, ο δείκτης ικανοποίησης του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου μας ανέβηκε στα υψηλότερα επίπεδα από ποτέ. Ο στόχος μας να εμπνέουμε τους ανθρώπους μας έτσι ώστε να κοιτούν μπροστά με αισιοδοξία και να επιδιώκουν κορυφαίες επιδόσεις εισάγοντας στην ελληνική αγορά άριστα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, επιτυγχάνεται. Η εταιρεία είναι οι άνθρωποι της, και εμείς είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που είμαστε ένα συμπαγές σύνολο – εργαζόμενοι και εξουσιοδοτημένο δίκτυο - έτοιμο να αντεπεξέλθει από κοινού σε οποιαδήποτε δυσκολία. Έτσι, με το τρίπτυχο της επιτυχίας να συμπληρώνεται από τα κορυφαία προϊόντα που έχουμε τη χαρά να εκπροσωπούμε στην Ελληνική αγορά, είμαι σίγουρος ότι το 2017 η μάρκα μας θα συνεχίσει τη δυναμική της πορεία παρουσιάζοντας στην Ελληνική αγορά νέα, αισθητικά και τεχνολογικά εντυπωσιακά μοντέλα». 

Η Mercedes-Benz παγκοσμίως

Η εμπορική επιτυχία της μάρκας είναι τέτοια, ώστε η εμπορική αξία του σήματος της Mercedes-Benz να ανέβει σε μόλις ένα χρόνο κατά περίπου $7 δις έναντι του 2015 και πλέον υπολογίζεται στα $43,5 δισεκατομμύρια! (πηγή: www.interbrand.com) Όσον αφορά στις πωλήσεις, παρέδωσε παγκοσμίως στους πελάτες της περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ. Η μάρκα της Στουτγάρδης με σήμα το «αστέρι» πούλησε συνολικά 2.083.888 οχήματα (+11,3%) σημειώνοντας για 6η συνεχόμενη χρονιά νέο ρεκόρ έναντι της προηγούμενης! Αυτό σημαίνει, ότι η Mercedes-Benz παρέμεινε η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα σε σχέση με τους κύριους ανταγωνιστές της παγκοσμίως.

“Το 2016 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά της μάρκας στην ιστορία της. Με την πρωτοποριακή σχεδίαση των μοντέλων μας, οι πελάτες μας κυρίως στην Κίνα και την Ευρώπη με την εμπιστοσύνη τους μας έδωσαν μία τρομερή ώθηση που μας έφερε στην πρώτη θέση της premium κατηγορίας. Δεν σταματάμε εδώ όμως. Συνεχίζουμε να επιταχύνουμε με νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου Daimler και επικεφαλής των Mercedes-Benz Cars, Dr. Dieter Zetsche.

Η γκάμα των μοντέλων της Mercedes-Benz, συμπεριλαμβάνοντας τις υπο-μάρκες Mercedes-AMG & Mercedes-Maybach είναι πλέον υπερπλήρης και καλύπτει κάθε ανάγκη και επιθυμία. Επιπλέον, τα Plug-In Hybrid μοντέλα μετρούν σήμερα τα 8, με αποτέλεσμα η Mercedes-Benz να  προσφέρει τη μεγαλύτερη γκάμα σε αυτήν την εναλλακτική μορφή κίνησης στην premium κατηγορία.

«Η αναπτυξιακή μας στρατηγική αποδίδει. Από το 2013, η Mercedes-Benz παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης κάθε χρόνο. Το 2016 η μάρκα πούλησε για πρώτη φορά πάνω από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα, αύξηση πάνω από 11%» δήλωσε ο Ola Källenius, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, έως τα τέλη του 2016 Υπεύθυνος για το Marketing & τις Πωλήσεις των Επιβατηγών Αυτοκινήτων Mercedes-Benz και από την 1η Ιανουαρίου 2017 Υπεύθυνου για την Έρευνα και την Ανάπτυξη των Επιβατηγών Αυτοκινήτων Mercedes-Benz.  Το 2016 έκλεισε για τη Mercedes-Benz με τις υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων Δεκεμβρίου, που ήταν ο 46ος συνεχόμενος μήνας με ρεκόρ πωλήσεων (190.269 μονάδες, +6,8%), και καλύτερο τρίμηνο όλων των εποχών (545.967 μονάδες, +10,2%).

Ευρώπη: διψήφια αύξηση σε όλες σχεδόν τις αγορές και καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών

Για ακόμη μία χρονιά, η Ευρώπη αποτέλεσε την καλύτερη αγορά της Mercedes-Benz. Με ανάπτυξη της τάξης του 12,4%, κυρίως εξαιτίας της δυναμικής της E-Class και των SUVs, επιτεύχθηκε ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων: σχεδόν 900.000 οχήματα Mercedes-Benz πωλήθηκαν σε πελάτες στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Στη Γερμανία, 293.209 καταναλωτές επέλεξαν το νέο τους αυτοκίνητο με σήμα το τριάκτινο αστέρι, αύξηση 7,2% σε σχέση με το 2015. Εξάλλου, διψήφιο ποσοστό αύξησης παρουσίασε η μάρκα και στις υπόλοιπες  μεγάλες αγορές της Ευρώπης:  Μεγάλη Βρετανία (+16,6%), Γαλλία (+16,7%), Iταλία (+16,6%), Ισπανία (+18,2%) και Βέλγιο (+17,5%).

Αναφορικά με τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία και την Πορτογαλία, η Mercedes-Benz ήταν η premium μάρκα με τις περισσότερες νέες ταξινομήσεις το 2016!

Συνέχεια στις επιτυχημένες πωλήσεις των νέων compact cars: πουλήθηκαν περισσότερες από 635.000 μονάδες

Τα compact cars, η γκάμα που περιλαμβάνει τα μοντέλα A-Class και B-Class, τη CLA, τη CLA Shooting Brake και την GLA, πέτυχαν εξαιρετικές πωλήσεις, 636.903 μονάδων, αυξημένες κατά 9,3% τον χρόνο που πέρασε. Η ζήτηση για τα αυτοκίνητα αυτά ήταν ιδιαίτερα μεγάλη τόσο στην Κίνα όσο και στη Γερμανία. Η  Mercedes-Benz συνεχίζει να επενδύει σε αυτήν τη γκάμα – οι ανανεωμένες CLA και CLA Shooting Brake εμφανίστηκαν στις Εκθέσεις το καλοκαίρι που πέρασε, ενώ η νέα GLA έκανε την εμφάνισή της στην Έκθεση NAIAS του Detroit πριν από μερικές ημέρες.   

Διατήρηση της C-Class στην κορυφή ως πλέον καλοπουλημένο μοντέλο της μάρκας!

Για ακόμη μία χρονιά, η C-Class αποτέλεσε το πλέον ευπώλητο μοντέλο της Mercedes-Benz το 2016, πουλώντας 425.000 μονάδες (λιμουζίνες και στέισον-βάγκον). Η διαχρονική δημοτικότητα της C-Class είναι δεδομένη ήδη από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε το 1982: από τότε 9 εκατομμύρια C-Class – λιμουζίνες και στέισον-βάγκον – έχουν παραδοθεί στους αγοραστές τους. Η Κίνα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη αγορά του μοντέλου για το 2016, καθώς η ζήτηση της ειδικής έκδοσης με μακρύ μεταξόνιο που παράγεται για τη συγκεκριμένη χώρα, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ.

Επιτυχημένη «Χρονιά της E-Class»

Περισσότερες από 250.000 μονάδες της E-Class (λιμουζίνες και στέισον-βάγκον) πουλήθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε (+7,9%). Η πιο ευφυής λιμουζίνα έκανε την εμφάνισή της τον Απρίλιο του 2016, ενώ λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, ακολούθησε η έκδοση στέισον-βάγκον και παρουσιάστηκε στις Εκθέσεις της Κίνας η έκδοση του μοντέλου με μακρύ μεταξόνιο. Το 2017 αναμένεται περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς θα πάρει ώθηση  από την πλήρη γκάμα κινητήρων που διαθέτει αλλά και από την E-Class All-Terrain με τα off-road χαρακτηριστικά της που θα εμφανιστεί στις Εκθέσεις ανά τον κόσμο την άνοιξη.

Η πιο επιτυχημένη κατηγορία με περισσότερες από 700.000 πωλήσεις: τα SUVs της Mercedes-Benz

Η επένδυση της μάρκας σε μοντέλα SUV αποδίδει, καθώς 706.170 μονάδες πωλήθηκαν το 2016 (αύξηση 34,3%). Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν παραδοθεί τόσα μοντέλα GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS και G-Class σε πελάτες, ενώ ειδικά η GLC έτυχε ιδιαίτερα μεγάλης αποδοχής από τους αγοραστές. Το 2016, ο «βετεράνος» των SUV της μάρκας, η  G-Class έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ: πωλήθηκαν περίπου 20.000 μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου!

«Η χρονιά των Dream Cars»: διψήφια αύξηση εξαιτίας των νέων μοντέλων

Τη «χρονιά των Dream Cars» στη Mercedes-Benz, περίπου 140.000 roadsters, κάμπριο και coupé μοντέλα πωλήθηκαν παγκοσμίως (+10,5%). Εκτός από την ανανέωση των SL και SLC, το 2016 προστέθηκαν νέα μέλη στην οικογένεια των «dream-cars». Η C-Class Cabriolet ήταν η νέα προσθήκη στον ...ανοιχτό κόσμο της Mercedes-Benz, ενώ η  S-Class Cabriolet είναι το πρώτο ανοιχτό πολυτελές τετραθέσιο μοντέλο της Mercedes-Benz από το 1971. Το πρώτο ανοιχτό μοντέλο της Mercedes-Maybach που θα εμφανιστεί στις Εκθέσεις, σε περιορισμένο αριθμό το 2017, πρόκειται να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη πολυτέλεια και εξατομίκευση. Τέλος, η νέα E-Class Coupé θα λανσαριστεί σύντομα, μετά την Παγκόσμια Πρεμιέρα της στην Έκθεση του Detroit.

Χρονιά – ρεκόρ και για τη Mercedes-AMG: περίπου 100.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες (αύξηση πάνω από 40%)

Η Mercedes-AMG μπορεί να κοιτά με περηφάνια το 2016: με πωλήσεις 99.235 μονάδων (+44,1%), η μάρκα επιδόσεων της Mercedes-Benz, που φέτος γιορτάζει τα 50α της γενέθλια, πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων σπάζοντας αυτό που είχε πετύχει το 2015. Αυτό σημαίνει, ότι οι πωλήσεις της υπερ-τριπλασιάστηκαν μέσα στα τρία τελευταία χρόνια. Το 2016 παρουσιάστηκε η πιο πλούσια γκάμα μοντέλων στην ιστορία της AMG: πάνω από 10 νέα μοντέλα έκαναν το ντεμπούτο τους στην παγκόσμια αγορά. Οι πελάτες της μάρκας ανά τον κόσμο υποδέχτηκαν ιδιαίτερα ζεστά τα νέα μοντέλα “43” και τα compact  μοντέλα. Με τις Mercedes-AMG GT R και τις δύο ανοιχτές εκδόσεις AMG GT Roadster και AMG GT C Roadster, η AMG ανέπτυξε ακόμη περισσότερο τη δημοφιλή γκάμα των μοντέλων GT τη χρονιά που πέρασε. Οι παραγγελίες ξεκίνησαν και για τα τρία παραπάνω μοντέλα στα τέλη του 2016, ενώ οι παραδόσεις τους θα ξεκινήσουν την άνοιξη.  Οι μεγαλύτερες αγορές για τα μοντέλα AMG είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κίνα. 

Η smart πέτυχε τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της

Η μάρκα smart αύξησε τις πωλήσεις της κατά 21%, στις 144.479 μονάδες τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Αυτό σημαίνει, ότι μέσα σε ένα χρόνο πωλήθηκαν τα περισσότερα smart fortwo και forfour στην ιστορία της μάρκας. Για ακόμη μία χρονιά, η Γερμανία και η Ιταλία αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές για το έξυπνο αυτοκίνητο πόλης, ενώ και η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις 20 μεγαλύτερες αγορές της μάρκας παγκοσμίως. Στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά, την Κίνα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το 2016. Από τον Μάρτιο του 2016, το  νέο smart cabrio συμπληρώνει τη νέα γενιά της smart. Με το λανσάρισμα των ηλεκτρικών μοντέλων της την άνοιξη, η  smart θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που θα προσφέρει το σύνολο της γκάμας της τόσο με συμβατικούς, όσο και με ηλεκτρικούς κινητήρες. Η smart καινοτομεί ασταμάτητα. Το 2016 ξεκίνησε στη Γερμανία την υπηρεσία «Ready to Drop» με την οποία κάποιο πακέτο από μία συμβαλλόμενη εταιρεία κούριερ μπορεί να παραδοθεί απ’ ευθείας στο αυτοκίνητο smart του παραλήπτη. Η υπηρεσία αυτή στοχεύει να καταστήσει τη smart  το κέντρο παρόμοιων υπηρεσιών στο μέλλον. Επιπλέον, με την εταιρεία car-sharing car2go, η smart αποτελεί τον νούμερο 1 πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας παγκοσμίως. Ο στόλος του car2go αποτελείται από περισσότερα από 14.200  αυτοκίνητα smart και Mercedes-Benz σε 26 πόλεις, ενώ εξυπηρετεί περισσότερους από δύο εκατομμύρια πελάτες της υπηρεσίας. 

Ψηφιοποίηση στις πωλήσεις: παραγγελία αυτοκινήτου μόνο με ένα κλικ!

Με το λανσάρισμα του ψηφιακού καταστήματος της Mercedes-Benz στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2016, η μάρκα έκανε ένα ακόμη βήμα προς τις πωλήσεις του μέλλοντος. Στο www.online-store.mercedes-benz.de οι πελάτες απ’ όλη την Γερμνία μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό προ-διαμορφωμένων οχημάτων Mercedes-Benz. Η ψηφιακή πλατφόρμα προσφέρει όλες τις λειτουργίες που είναι απαραίτητες για την ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών μέσω του Internet. Για πρώτη φορά, η εξακρίβωση των στοιχείων του πελάτη γίνεται με αναγνώριση μέσω βίντεο. Αυτό σημαίνει, ότι η διαδικασία της πώλησης μπορεί να ολοκληρωθεί ανά πάσα στιγμή, επτά ημέρες της εβδομάδας από την άνεση του σπιτιού του αγοραστή ή ενώ είναι σε κίνηση.

Το ψηφιακό κατάστημα εκτιμάται ιδιαίτερα από τους νεότερης ηλικίας πελάτες της μάρκας ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής marketing & πωλήσεων επιβατηγών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz  “Best Customer Experience”.

Σύνοψη πωλήσεων των Επιβατηγών Αυτοκινήτων Mercedes-Benz

 

Δεκέμβριος 2016

Μεταβολή

επί %

Πλήρες έτος  2016

Μεταβολή

επί %

Mercedes-Benz

190.269

+6,8

2.083.888

+11,3

smart

14.709

+47,0

144.479

+21,0

Mercedes-Benz Cars

204.978

+9,0

2.228.367

+11,9

 

 

 

 

 

Πωλήσεις Mercedes-Benz ανά ήπειρο / αγορά

 

 

 

 

Eυρώπη

78.545

+8,6

898.234

+12,4

-     εκ των οποίων

      Γερμανία

25.169

+4,3

293.209

+7,2

Aσία - Ειρηνικός

68.725

+11,4

734.169

+19,3

εκ των οποίων Ιαπωνία

7.178

+8,3

67.233

+3,5

-     εκ των οποίων

      Κίνα

43.519

+15,2

472.844

+26,6

NAFTA

36.985

-4,1

395.289

+0,6

-     εκ των οποίων

      ΗΠΑ

32.011

-6,4

340.237

-0,8

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • 2018 FORD 24/4

  H Ford λανσάρει το νέο Fiesta Van και παραμένει πρώτη στα επαγγελματικά

  Βάσει των στοιχείων πωλήσεων, η Ford ήταν πρώτη σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους, στην Ευρώπη. Η 'Μπλε Οβάλ' βρίσκεται στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

 • 2018 FIAT 24/4

  Τα FIAT 500 και FIAT Panda στο Μουσείο Design Triennale

  Στο Μιλάνο, ως επισκέπτης, έχεις τη δυνατότητα να δεις πολλά για την Αναγεννησιακή και νεότερη ιστορία της Ιταλίας, μέρος της οποίας είναι τα FIAT 500 και Panda.

 • SMART ELECTRIC 24/4

  To επόμενο Smart θα είναι μόνο ηλεκτρικό!

  Η πληροφορία είχε κυκλοφορήσει από πέρυσι το φθινόπωρο με την εταιρία να έχει ήδη ανακοινώσει πως από το 2019 θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 • LIGHTYEAR ONE 24/4

  To Lightyear One είναι και ηλεκτρικό και ηλιακό!

  Το μεγάλο πλεονέκτημα του και ηλιακού Lightyear One είναι πως δεν χρειάζεται υποδομές και εγκαταστάσεις για να μπορεί να κινηθεί.

 • ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Η RENAULT ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ 24/4

  Renault - Φεστιβάλ Καννών: μία σχέση αγάπης

  Renault και Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών συνυπάρχουν από το 1983. Η σχέση αγάπης, κλείνει στο φετινό Φεστιβάλ, την 35η επέτειό της, καθώς τα μοντέλα της γαλλικής φίρμας θα κάνουν και φέτος το ταξιδάκι τους στη νότια Γαλλία!

 • 2018 NISSAN LEAF 24/4

  Best seller στα ηλεκτρικά το Nissan LEAF

  Οι πωλήσεις του Nissan LEAF σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν αύξηση 10%. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan παρουσίασε σημαντική βελτίωση στις πωλήσεις του σε αγορές, που τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου είναι δημοφιλή, όπως στην Ιαπωνία, στην -υπόλοιπη- Ευρώπη και στις ΗΠΑ. ...

 • POGEA RACING TUNING 24/4

  Η Pogea Racing Fplus Corsa είναι μια Ferrari 488 GTB με 820 PS

  Αν τα 670 PS και τα 760 Nm της Ferrari 488 GTB σας ακούγονται λίγα η εταιρεία βελτιώσεων Pogea Racing σας προτείνει την Fplus Corsa.

 • MITSUBISΗI NEXT LANCER 24/4

  Το νέο Mitsubishi Lancer θα είναι ένα crossover

  Ξεχάστε την τωρινή γενιά με το πεντάθυρο και σεντάν αμάξωμα. Το επόμενο Lancer θα είναι αγνώριστο, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε χαρακτήρα.

 • FORD - GM 23/4

  H Ford δεν θέλει το αυτόματο 9άρι της GM

  Πριν από πέντε χρόνια η General Motors είχε συμφωνήσει με την Ford στην ανταλλαγή συστημάτων μετάδοσης με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.

 • VOLVO S90 AMBIENCE CONCEPT 23/4

  Ο ορισμός της πολυτέλειας μέσα από ένα Volvo (video)

  Αν νομίζετε πως το Volvo S90 Ambience Concept που θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Πεκίνου είναι ένα νέο μοντέλο τότε πέσατε έξω.

 • FORD FOCUS ST 2018 23/4

  Το νέο Ford Focus ST θα ανέβει στα 2.300 cc

  Οι αρχικές φήμες για το downsizing του νέου Ford Focus ST στα 1.500 cc δεν επιβεβαιώνονται, μιας και εκτός απροόπτου θα ανέβει στα 2.300 cc.

 • PORSCHE NEW MODELS 23/4

  Τι θα δούμε από την Porsche στα επόμενα χρόνια;

  H καινούργια 911 είναι κυριολεκτικά προ των πυλών, αλλά δεν θα είναι το μόνο καινούργιο μοντέλο που θα παρουσιάσει η Porsche.

 • JAGUAR F-PACE SVR 23/4

  Η Jaguar 550 F-Pace SVR σε δράση (video)

  Η βρετανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα ακόμη βίντεο για την ταχύτερη F-Pace παραγωγής.

 • 2018 VW ID-R 22/4

  Δείτε LIVE την παρουσίαση του VW Ι.D. R για το Pikes Peak

  Δείτει ζωντανά την παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτρικού αγωνιστικού της VW για το Pikes Peak

 • 2018 PSA OPEL ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 22/4

  Σε έξαρση η ένταση μεταξύ PSA και εργαζομένων στην Opel

  Tα προβλήματα που ανέκυψαν από τον "γάμο" μεταξύ του γκρουπ PSA και της Opel συνεχίζονται, με τους Γερμανούς εργάτες να αντιδρούν στα σχέδια των Γάλλων για περικοπές και απολύσεις.