Η Mercedes δοκιμάζει το EQC στο Μέλανα Δρυμό


Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes θα είναι SUV, με πάνω από 400 PS και αυτονομία 500 km.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/8/2018

Ο καιρός για την επίσημη παρουσίαση τόσο της “ηλεκτρικής” της μάρκας, της EQ, όσο και του πρώτου της μοντέλου του EQC πλησιάζει, τόσο γίνονται πιο εντατικές οι δοκιμές του τελευταίου στους δρόμους.

Για αυτήν την περίοδο των δοκιμών η γερμανική εταιρεία έχει κατασκευάσει περισσότερα από 200 πρωτότυπα, που με έντονο καμουφλάζ γράφουν χιλιόμετρα σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Με τις κλιματολογικές συνθήκες να κυμαίνονται από κάτω από το μηδέν μέχρι και τις τροπικές συνθήκες.

Μεταξύ αυτών των περιοχών περιλαμβάνεται και ο Μέλανας Δρυμός, από όπου προέρχεται και το video που ακολουθεί. Ο οποίος βρίσκεται κοντά στην έδρα της μάρκας, τη Στουτγκάρδη και όπου λόγω του αθόρυβου του ηλεκτροκινητήρα δεν ενοχλούν τα ζώα που ζουν στο δάσος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα για να εξασφαλίζεται και η τετρακίνηση, θα αποδίδουν συνδυαστικά περί τα 300 kW, ενώ η αυτονομία θα κυμαίνεται γύρω στα 500 km.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο δρόμο το ζητούμενο ήταν η κανονική απόδοση του συστήματος κινητήρες- μπαταρίες κάτω από όλες τις κλιματολογικές συνθήκες, η σωστή λειτουργία του συστήματος κλιματισμού και η εξασφάλιση της δυνατότητας φόρτισης ανά πάσα στιγμή και κατάσταση.