H Mercedes ετοιμάζει νέες diesel εκδόσεις για την A-Class


Η γερμανική εταιρία θα εφοδιάσει το μικρότερο και ολοκαίνουργιο μοντέλο της με τους νέους πετρελαιοκινητήρες της σειράς OM 654.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/6/2018

Πρόκειται για τους δίλιτρους diesel που τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στην E-Class (ουσιαστικά αντικατέστησαν τον 2,1 lt) και με τις κατάλληλες τροποποιήσεις (λόγω του κύκλου WLTP) είναι πλέον έτοιμοι να περάσουν και στην A-Class. Συγκεκριμένα, η A 200 d θα αποδίδει 150 PS και 300 Nm ροπής, όταν η ισχυρότερη A 220 d θα φτάνει με την ανάλογη χαρτογράφηση τους 190 PS και τα 350 Nm.

Το εν λόγω μοτέρ είναι τετρακύλινδρο και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε ακόμη πιο αυστηρές νόρμες, ενώ αποτελεί το βασικό στοιχείο και των plug-in υβριδικών diesel εκδόσεων των C-Class και E-Class. Όσον αφορά στην A-Class, οι νέες εκδόσεις θα λανσαριστούν από τον Οκτώβριο και μετά, ενώ οι diesel ΟΜ 654 θα περάσουν τόσο στην A-Class Sedan, όσο και στην GLA και GLB. Συμπληρωματικά να αναφέρουμε πως από του χρόνου αναμένεται οι top εκδόσεις βενζίνης A 35 και A 45 με 300 και 400+ PS αντίστοιχα.