Η Mercedes παρουσιάζει 5 "ανείπωτες" ιστορίες [Video]


Με τον τίτλο «TOP 5 UNTOLD STORIES» η γερμανική εταιρία συνεχίζει μία σειρά από βίντεο που ξεκίνησε στο YouTube και μας υπενθυμίζει αρκετά ενδιαφέροντα απ το παρελθόν της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/2/2018

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί σε ένα όμορφο βίντεο με τα πέντε πολυτελέστερα μοντέλα της Mercedes που επισημαίνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί. Η συνέχεια ανήκει σε πέντε ιστορίες, όπως τις αναφέρει η γερμανική εταιρία, που πέρασαν στα ψιλά γράμματα αλλά που είχαν προηγηθεί τεχνολογικά από την εποχή τους.

Το βίντεο ξεκινά με την 300 Measuring Wagon και την εποχή που τα κομπιούτερ είχαν μέγεθος ντουλάπας. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο με πολλές καλωδιώσεις μέσω του οποίου οι ειδικοί μπορούσαν να συλλέξουν διάφορα δεδομένα. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά για το Climatic Wind Tunnel, ένας προηγμένος τότε θάλαμος προσομοιώσεων.

Η Mercedes ήταν από τους πρώτους κατασκευαστές που πραγματοποιούσαν συστηματικά και ανεξάρτητα crash-test για να βελτιώσει την παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων της. Το 2005 είχε παρουσιαστεί το Bionic Car, ένα αεροδυναμικό concept που πολύ ιδιαίτερη αισθητική και εμπνευσμένο από το κίτρινο boxfish (ένα τροπικό ψάρι). Φυσικά στην πρώτη θέση και ως επίλογος του βίντεο βρίσκεται ο Karl Benz, ο οποίος ήταν ο πρώτος οδηγός με άδεια κυκλοφορίας για να οδηγεί αυτοκινούμενο όχημα στους δρόμους.