H Mercedes προγραμματίζει περισσότερες drone παραδόσεις


Πριν από μερικούς μήνες η Mercedes είχε ανακοινώσει την συνεργασία της με την Matternet (εταιρία με δικτυωμένα drones) και την ελβετική εταιρία ηλεκτρονικών Siroop σχετικά με ένα πιλοτικό πρόγραμμα παραδόσεων με ειδικά τροποποιημένα Vito vans.

  • 29/11/2017

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να τρέχει τέλη Σεπτεμβρίου με τα Matternet M2 drones να συνεργάζονται με τα ειδικά τροποποιημένα Vito ώστε με καλοκαιρία οι παραδόσεις δεμάτων βάρους έως τέσσερα κιλά να γίνονται γρήγορα και εύκολα. Το πρόγραμμα πήγε τόσο καλά μετά από πάνω από 100 τέλειες… πτήσεις και παραδόσεις ώστε η γερμανική εταιρία να το επεκτείνει (το πρόγραμμα).

Στην διάρκεια των παραδόσεων τα drones για 11 μέρες πέταγαν προς τέσσερα συγκεκριμένα σημεία στην Ζυρίχη καλύπτοντας μία απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων με την δυνατότητα να προσγειώνονται στην οροφή των ειδικών Vito. Το αντικείμενο μεταφοράς ήταν μικροαντικείμενα delivery, από καφέδες μέχρι κινητά τηλέφωνα. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Sirrop συμμετείχαν 50 ανεξάρτητοι πελάτες.

Στόχος της Daimler είναι μελλοντικά να επιταχύνει τις παραδόσεις αντικειμένων με σχετικά μικρό βάρος και για αυτό ο όμιλος έχει προχωρήσει σε σταδιακή επένδυση συνολικά 500 εκατομμυρίων ευρώ. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά όταν με αυτή την τεχνολογία έχει καταπιαστεί μέχρι και η Amazon τίποτε δεν μπορεί να είναι τυχαίο.