H Mercedes θα αυξήσει σταδιακά την παραγωγή της EQC


Με την EQC η Mercedes θα κατασκευάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα μοντέλο με τόσο διαφορετική τεχνολογία σε σχέση με τα άλλα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/9/2018

Η Mercedes παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο, την EQC, αλλά για την εμπορική του πρεμιέρα δεν σκοπεύει να βάλει το εργοστάσιο της Βρέμης που θα το κατασκευάζει από τις αρχές της νέας χρονιάς, να δουλεύει ευθύς εξαρχής σε φουλ ρυθμούς. Αντίθετα σκοπεύει να ξεκινήσει από ένα περιορισμένο ύψος παραγωγής, το οποίο θα αυξάνεται σταδιακά.

Ο λόγος για αυτήν την απόφαση δεν είναι τυχόν αμφιβολίες αναφορικά με τη ζήτηση που θα έχει το ηλεκτρικό SUV, αλλά η προσπάθεια να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο υψηλή ποιότητα κατασκευής, όπως δήλωσε και ο Michael Schaefer, επικεφαλής της παραγωγής και της αλυσίδας των προμηθειών της μάρκας. Προκειμένου φυσικά να αποφευχθούν προβλήματα, ταλαιπωρία των αγοραστών και βέβαια και αντικαταστάσεις στην πορεία μέσω εγγύησης.

Σε πρώτο πλάνο της προσοχής των μηχανικών της Mercedes η ακριβή μπαταρία των 80 kWh, η οποία κατασκευάζεται τόσο στη Γερμανία όσο και στην Κίνα, παρόλο που μέχρις στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί θέματα σε κανένα από τα δύο εργοστάσια, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Schaefer.

Πάντως αυτή η διστακτικότητα από την πλευράς της γερμανικής εταιρείας είναι απόλυτα δικαιολογημένη, μιας και για πρώτη φορά εισάγεται στη γκάμα της ένα τόσο διαφορετικό από πλευράς τεχνολογίας αυτοκίνητο. Και από τη στιγμή που η μπαταρία είναι το βασικό του στοιχείο πρέπει να της δοθεί και η ανάλογη σημασία.