Η Mercedes θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Πολωνία


Στο νέο της εργοστάσιο η γερμανική εταιρία θα κατασκευάζει τους τετρακύλινδρους κινητήρες και τα mild hybrid συστήματα στα 48V.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ:ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/6/2018

Συγκεκριμένα το νέο εργοστάσιο της Mercedes θα κατασκευαστεί στην πόλη Jawor της Πολωνίας όπου θα παράγονται οι τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Εκεί θα κατασκευάζονται και τα mild-hybrid συστήματα και αρχικά θα απασχολούνται 1.000 άτομα με την προοπτική να προστεθούν αργότερα ακόμη 500 υπάλληλοι. Η Mercedes εκτιμά πως με την υβριδοποίηση των εκδόσεων πολλών μοντέλων της η ζήτηση θα αυξηθεί για τους τετρακύλινδρους με αποτέλεσμα την βραχυπρόθεσμη αύξηση του εργατικού δυναμικού.

Η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της Πολωνίας αναμένεται να ξεκινήσει του χρόνου και η λειτουργία του θα έχει ουδέτερο (neutral) ενεργειακό αποτύπωμα σε ότι αφορά στην εκπομπή CO2 χάρη στην χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ανακυκλώσιμων υλικών.

«Στη νέα μας μηδενικών εκπομπών CO2 εργοστασιακή μας μονάδα στη πόλη Jawor θα κατασκευάζουμε υψηλής απόδοσης κινητήρες για τα υβριδικά μας οχήματα και τα συμβατικά επιβατικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Markus Schäfer, μέλος του τμηματικού συμβουλίου της Mercedes. «Η κατασκευή αυτού του εργοστασίου αποτελεί μια επένδυση για το μέλλον και ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την κινητικότητα του μέλλοντος».