Η μέση τιμή πώλησης του Tesla Model 3 ξεπέρασε τις 60.000 δολάρια


Η Tesla μπορεί να σημειώσει για πρώτη φορά κέρδη σε ένα τρίμηνο και αυτό θα οφείλεται και στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης του Model 3.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/9/2018

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Teslike η μέση τιμή πώλησης του βασικού και οικονομικά πιο προσιτού μοντέλου της Tesla, του Model 3, συνέχισε την ανοδική της πορεία. Έτσι με βάση τα τελευταία δεδομένα το τρίτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε έστω και για λίγο, το ορόσημο των 60.000 δολαρίων, φτάνοντας τις 60.262.

Το προηγούμενο τρίμηνο το αντίστοιχο ποσό ήταν σημαντικά πιο χαμηλό, στις 55.424 δολάρια, ενώ οι λόγοι για αυτήν τη διαφοροποίηση ήταν δύο. Ο πρώτος η αναμενόμενη εργοστασιακή αύξηση της τιμής του που λογικά πρόσθεσε έτσι κι αλλιώς κάποιες εκατοντάδες δολάρια στο τελικό ποσό.

Ο δεύτερος και μάλλον και πιο σημαντικός είναι το ότι οι αγοραστές έδειξαν σε αυτήν την περίοδο μια ξεκάθαρη προτίμηση στην τετρακίνητη και πιο ακριβή έκδοση του Model 3 -ξεκινά από τις 54.000 δολάρια- με τους δύο ηλεκτροκινητήρες σε σχέση με την πισωκίνητη και πιο προσιτή (από 49.000 δολάρια).

Παρά την αύξηση αυτή το ποσοστό του τετρακίνητου Model 3 είναι 35% (10% αυτού είναι η έκδοση Perfomance, με εκκίνηση από τις 64.000 δολάρια), οπότε υπάρχουν περιθώρια και για περαιτέρω αύξηση της μέσης τιμής πώλησης.

Στο μέλλον πάντως αναμένεται μια κάμψη καθώς θα είναι διαθέσιμη και η πιο φτηνή έκδοση του Model 3 με τη μειωμένη αυτονομία και βασική τιμή 35.000 δολαρίων.