H νέα BMW X4 θα είναι στη Γενεύη


O κύκλος ζωής ενός μοντέλου κυμαίνεται στην εποχή μας από 4 έως και 6 χρόνια, ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Μια από αυτή είναι και η τρέχουσα BMW X4 η παραγωγή της οποίας σταματά μόλις 3,5 χρόνια μετά την επίσημη παρουσίασή της.

  • 12/2/2018

Το γεγονός αυτό πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά στην ουσία ήταν ευθύς εξαρχής γνωστό. Κι αυτό γιατί όταν παρουσιάστηκε η X3 της προηγούμενης γενιάς στην οποία και βασίζεται ήταν ήδη στο δεύτερο μισό του δικού της κύκλου ζωής, οπότε η Χ4 δεν θα μπορούσε να συνεχίσει για πολύ μετά την αντικατάστασή της.

Έτσι στην έκθεση της Γενεύης θα βρίσκεται η καινούργια X4, που φυσικά θα έχει πολλά κοινά με την τρέχουσα, νέα γενιά της X3. Τόσο σε ότι αφορά το πλαίσιο, όσο και τους κινητήρες, την ανάρτηση και όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί. Όσο για το διάκοσμο ναι μεν θα ακολουθεί τη λογική της X3 αλλά αναμένεται να είναι ακόμα πιο πολυτελής.

Στην πορεία και η νέα X4 θα αποκτήσει γρήγορες εκδόσεις, την M40i με τον εξακύλινδρο σε σειρά των δύο turbo και των 3.000 cc με τα 360 PS και κατά πάσα πιθανότητα την M40d. Η τελευταία θα κινείται από μια ακόμα πιο δυνατή έκδοση του εξακύλινδρου turbo diesel των 3.000 cc.