Η νέα κινέζικη Byton θα παρουσιάσει το πρώτο της πρωτότυπο στην CES


Προς τα τέλη του 2017 ο κινέζικος όμιλος Future Mobility Corporation (FMC) ανακοίνωσε μια νέα μάρκα, την Byton, το όνομα της οποίας προέρχεται από το Bytes on wheels. Το τελευταίο αποκαλύπτει και τον προσανατολισμό της στη χρήση υψηλής τεχνολογίας σε συνδυασμό με ηλεκτροκίνηση.

  • 5/1/2018

Η εταιρεία στελεχώθηκε με αρκετούς ειδικούς που είχαν εμπλακεί στην εξέλιξη της BMW i8 και στη CES, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas, θα παρουσιάσει το πρώτο της πρωτότυπο. Που θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV με μήκος περί τα 4,80 m και τιμή που θα βρίσκεται στα επίπεδα των 40.000 $. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019, θα είναι αρχικά διαθέσιμο στην Κίνα και θα ακολουθήσουν ένα χρόνο μετά οι ΗΠΑ και αργότερα η Ευρώπη.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θα περιλαμβάνονται σύστημα αυτόνομης οδήγησης 4ου επιπέδου, κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, μια λογική, σύμφωνα με το χαρακτηρισμό της εταιρείας, σχέση χρόνου φόρτισης και αυτονομίας, καθώς και προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Μάλιστα οι υπεύθυνοι της νεόκοπης μάρκας δεν διστάζουν να αφήνουν υπονοούμενα για την ποιότητα κατασκευής της Tesla, την οποία και θα ανταγωνίζονται, χαρακτηρίζοντάς της ως «καταστροφική».

Από τις φωτογραφίες που έχουν ήδη δοθεί στις δημοσιότητα φαίνεται το ταμπλό του πρώτου μοντέλου της Byton, που στην ουσία είναι μια τεράστια οθόνη 49 ιντσών. Η οποία θα συνδυάζεται με σύστημα αναγνώρισης προσώπου για τον οδηγό, που θα εξασφαλίζει αρχικά την απασφάλιση του αυτοκινήτου και την είσοδό του και στη συνέχεια την αυτόματη επιλογή των προσωπικών του ρυθμίσεων στα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια οι διάφορες επιλογές του οδηγού θα γίνονται είτε μέσω της οθόνης αφής στο τιμόνι, είτε με φωνητικές εντολές είτε με την αναγνώριση χειρονομιών. Το βέβαιο είναι πως δεν θα υπάρχουν φυσικοί διακόπτες, ενώ περισσότερα θα αποκαλυφθούν στην επίσημη πρεμιέρα του. Ν.Μ.