Η νέα Mercedes GLA θα παρουσιαστεί μέσα στο 2019


Η δεύτερη γενιά της επιτυχημένης GLA ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να είναι έτοιμη για την έκθεση της Γενεύης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/7/2018

Η Mercedes προχωρά ολοταχώς στην παρουσίαση της νέας γενιάς του μικρότερου και ιδιαίτερα επιτυχημένου SUV της, της GLA. Αυτήν την περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει οι δοκιμές της στο δρόμο αλλά και στο Nurburgring όπου γίνονται κάποιες από τις τελικές ρυθμίσεις της ανάρτησής της.

Όπως είναι αναμενόμενο η νέα GLA θα προσαρμοστεί αισθητικά στα πρότυπα της νέας A-Class που εκφράζει τη νέα, πιο «καθαρή» σχεδιαστική λογική της Mercedes, ενώ και εδώ αναμένεται μια σημαντική αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων για χάρη και της μεγαλύτερης άνεσης στο εσωτερικό. Στο εσωτερικό θα χρησιμοποιηθεί το εντυπωσιακό, πλήρως ψηφιακό περιβάλλον που είδαμε στην καινούργια A-Class, με τις δύο οθόνες στη σειρά, το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται από 7,0 έως 10,25 in.

Φυσικά διαθέσιμο θα είναι και το νέο σύστημα infotainment της εταιρεία, το MBUX, οι δυνατότητες του οποίου θα κλιμακώνονται ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Στην κορυφαία εκδοχή του θα έχει και δυνατότητα ελέγχου με φωνητικές εντολές.

Από το νέο μικρομεσαίο hatch back της μάρκας θα προέρχεται και η γκάμα των κινητήρων, με τη βάση για να σύνολα βενζίνης να είναι ο καινούργιος turbo τετρακύλινδρος των 1.330 cc και για αυτά του πετρελαίου ο επίσης νέος των 1.500 cc και των 116 PS. Διαθέσιμα θα είναι αυτόματα και χειροκίνητα κιβώτια, καθώς και τετρακίνηση. Η κορυφαία AMG GLA 45 4MATIC θα ξεπερνά τα 400 PS, ενώ η νέα AMG GLA 35 θα κυμαίνεται γύρω στα 300.