Η νέα Toyota Supra θα είναι μόνο αυτόματη


Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό της ιαπωνικής εταιρίας η πολυαναμενόμενη Supra δεν θα έχει έκδοση με μηχανικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/4/2018

Στην Γενεύη η Toyota είχε παρουσιάσει μία racing πρωτότυπη εκδοχή της νέας Supra που σχεδιαστικά θα διαφοροποιείται σε μικρό βαθμό από το μοντέλο που θα βγει στους δρόμους προς τα τέλη του έτους. Πάντως, o Tetsuya Tada, ο αρχιμηχανικός που έχει εξελίξει και το GT86, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη του στο γιαπωνέζικο Infoseek πως η νέα Supra δεν θα έχει μηχανικό κιβώτιο παρά μόνον ξηρό διπλού συμπλέκτη.

Και αυτό διότι ο Tada θεωρεί πως τα μεγάλα μεγέθη ροπής (ειδικά στην περίπτωση του τρίλιτρου turbo με τα περίπου 450 άλογα) θα δημιουργούσαν διάφορα ζητήματα στην περίπτωση του μηχανικού κιβωτίου παρόλο που οι φήμες θέλουν την επερχόμενη BMW Z4 να κρατά την βασική manual έκδοση.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως η BMW Z4 μαζί με την Toyota Supra θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία. Η νέα Toyota Supra θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα της στην τελική μορφή παραγωγής αρχές Οκτωβρίου στο σαλόνι του Παρισιού.