Η Nvidia διευρύνει την συνεργασία της με τις Uber, Volkswagen, Aurora και Baidu


Οι gamers μπορεί να γνωρίζουν την Nvidia μέσα από τον κόσμο των υψηλών γραφικών, αλλά στην αυτοκινητοβιομηχανία τα πανίσχυρα hardware της θα βοηθήσουν στην εξέλιξη και βελτιστοποίηση της αυτόνομης οδήγησης.

  • 8/1/2018

Η Nvidia θα προμηθεύει τις παραπάνω εταιρίες με ένα νέο τσιπ που ονομάζεται Drive IX και θα αποτελεί μέρος των αυτόνομων συστημάτων επιπέδων 4 &5, όπως ανακοινώθηκε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES που γίνεται στο Las Vegas.

Η Volkswagen θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό του Drive IX στο νέο πρωτότυπο I.D. Buzz, η Baidu, Aurora και Nvidia θα δημιουργήσουν πάνω σε αυτό αυτόνομες πλατφόρμες οδήγησης για την Κίνα, ενώ η Uber θα κάνει χρήση του νέου τσιπ σε ένα στόλο από αυτόνομα αυτοκίνητα με ρομποτικές ικανότητες (τεχνητή νοημοσύνη)

Το οκταπύρηνο Drive IX αποτελείται από περίπου 9 δισ. διόδους (τρανζίστορ), «τρέχει» στο Volta της Nvidia με ισχύ στα περίπου 30 τρισεκατομμύρια tasks ανά δευτερόλεπτοo και με κατανάλωση μόλις 30 watts. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο πεδίο δράσης του νέου λογισμικού της Nvidia ήταν στον στόλο από Volvo XC90 της Uber, όταν η σουηδική εταιρία αποτελεί από τους πρωτοστάτες στην αυτόνομη οδήγηση. N.M.