Η Peugeot σταματά προσωρινά την εξέλιξη του diesel


Λόγω της μειωμένης ζήτησης και της αβεβαιότητας που επικρατεί για τη πετρελαιοκίνηση η Peugeot θα παγώσει την εξέλιξη των πετρελαιοκινητήρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/10/2018

Φυσικά το θέμα δεν αφορά μόνο την Peugeot αλλά γενικότερα τα σήματα του ομίλου PSA. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να δοθεί η εντύπωση πως οι Γάλλοι θα σκοτώσουν το diesel. Ήδη έχουν παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ στα 1.500 cc που με μικρές αναβαθμίσεις θα μπορεί να πετύχει ακόμη και την προδιαγραφή Euro 7.

Απλά η γαλλική εταιρία θεωρεί φρόνιμο πως θα πρέπει να παγώσει την εξέλιξη νέων diesel και να δώσει προτεραιότητα στα υβριδικά βενζίνης και στα απαραίτητα ηλεκτρικά που θα δούμε από το 2020. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό, όπως δήλωσε σε βρετανικό περιοδικό ο διευθυντής προϊοντικής στρατηγικής της μάρκας, ο Laurent Blanchet.

Αυτή τη στιγμή το ποσοστό των πωλήσεων diesel στην Ευρώπη έχει μειωθεί στο περίπου 36% από το 50% που ήταν το 2017. Η Peugeot θα δει πως θα πάνε τα πράγματα και αν μέχρι το 2022 ή 2023 οι πωλήσεις πέσουν σε μονοψήφιο ποσοστό (κάτι απίθανο) τότε θα τερματίσει εντελώς το diesel. Αν η αγορά βρίσκεται πάνω από το 30% τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και ίσως ο όμιλος πάει για νέους πετρελαιοκινητήρες.