Η Polestar θα κάνει τα τετρακίνητα Volvo πιο διασκεδαστικά


Με την επέμβαση της Polestar στους πίσω τροχούς των AWD Volvo θα φτάνει πιο συχνά περισσότερη ροπή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/8/2018

Η τετρακίνηση αυξάνει την πρόσφυση ειδικά όταν το οδόστρωμα παρουσιάζει μειωμένο συντελεστή τριβής, αλλά από την άλλην δεν είναι πάντα συνώνυμο του σπορ χαρακτήρα και του fun to drive. Ειδικά αν στους πίσω τροχούς δεν καταλήγει σημαντικό ποσοστό της διαθέσιμης ροπής.

Αυτό θέλει να αλλάξει στα τετρακίνητα Volvo η Polestar, η οποία μπορεί να έχει εξελιχθεί σε υπό-μάρκα της σουηδικής εταιρείας αλλά ακόμα εξακολουθεί να ασχολείται με το να εξασφαλίζει στα μοντέλα της τελευταίας περισσότερο fun to drive. Έτσι λοιπόν η τελευταία αναβάθμιση που προσφέρει εξασφαλίζει την αύξηση τόσο της ροπής που καταλήγει στους πίσω τροχούς όσο και στη συχνότητα που αυτό γίνεται. Δηλαδή μετά την επέμβαση της Polestar και περισσότερα Nm θα φτάνουν στον πίσω άξονα και πιο συχνά από ότι συνήθως.

Με τον τρόπο αυτό θα βελτιώνεται, σύμφωνα πάντα με τη Volvo και τους μηχανικούς της, ο τρόπος με τον οποίο τα τετρακίνητα μοντέλα μπαίνουν στη στροφή, η πρόσφυση και ο έλεγχός τους και η εμπλοκή του οδηγού. Που είναι άλλωστε και το επιθυμητό αποτέλεσμα αυτής της αναβάθμισης. Η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλα ανεξαρτήτως των τετρακίνητα Volvo, ενώ για να την εμπλέξει, εφόσον υπάρχει, το μόνο που θα έχει να κάνει ο οδηγός θα είναι να επιλέξει το πρόγραμμα οδήγησης Dynamic.