H Renault θα «ενισχύσει» την Dacia με ολοκαίνουργια πλατφόρμα


H Dacia θα αποκτήσει μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Renault και τον συναφή όμιλο μιας και οι επόμενες γενιές των Logan και Sandero που θα παρουσιαστούν τέλη 2019 θα βασίζονται στην πλατφόρμα του νέου Clio.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/3/2018

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου που θέλουν την Dacia να αποκτά μία νέα εκσυγχρονισμένη γκάμα και με ποιοτικότερη προσέγγιση ώστε να αποτιναχθεί η εικόνα του μέτριου και της δευτερογενούς προτεραιότητας. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η Dacia θα απομακρυνθεί από το value for money που την χαρακτηρίζει. Επιπρόσθετα υπάρχουν φήμες πως σε μερικά χρόνια η ρουμανική εταιρία θα αποκτήσει και το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα είναι και ένα από τα φτηνότερα της αγοράς.

Τώρα, το νέο Renault Clio θα παρουσιαστεί τέλη 2018 και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-B. Η ίδια θα περάσει σε άλλα μοντέλα του ομίλου (Renault-Nissan-Dacia-Mitsubishi) και πάνω σε αυτή θα βασιστούν και τα μικρότερα Dacia που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν μια πλατφόρμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Παράλληλα τα νέα Dacia θα αποκτήσουν μία πιο ελκυστική σχεδίαση και ποιοτικότερα υλικά στο εσωτερικό που θα υποστηρίζεται με νέο σύστημα πολυμέσων και πλήρη συνδεσιμότητα. Επίσης από πλευράς εξοπλισμού θα προστεθούν και συστήματα υποβοήθησης (όπως η αυτόνομη πέδηση) για καλύτερες αξιολογήσεις από τον Euro NCAP.