H Rolls Royce Cullinan θα αποκτήσει και υβριδική έκδοση


Η υβριδική έκδοση που θα προστεθεί στη γκάμα της Cullinan δεν θα είναι το μόνο νέο μοντέλο της παραδοσιακής βρετανικής μάρκας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 12/10/2018

Η Cullinan, το υπερπολυτελές SUV της Rolls Royce αναμένεται να μείνει στην παραγωγή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της βρετανικής εταιρείας του ομίλου BMW, για 14 ολόκληρα χρόνια. Στο πραγματικά μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα θα ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί μερικές φορές, ενώ στη γκάμα αναμένεται να ενταχθεί στην πορεία και μια υβριδική έκδοση.

Η οποία αναμένεται να είναι η κορυφαία της γκάμας μιας και η απόδοσή της αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από τα 571 PS που αποδίδει τώρα ο V12 των 6,75 lt της Cullinan. Αντίστοιχα βελτιωμένη θα είναι και η επιτάχυνσή της από τη στάση μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται και εδώ στα 250 χλμ./ ώρα.

Ο εξηλεκτρισμός είναι η μια κατεύθυνση προς την οποία θα στραφεί μελλοντικά η Rolls Royce. Η άλλη είναι η διεύρυνσης της γκάμας της με τουλάχιστον δύο επιπλέον μοντέλα. Το ένα θα είναι ένα μικρότερο SUV σε σχέση με την Cullinan και το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το άλλο θα είναι μια νέα ναυαρχίδα, μεγαλύτερη σε σχέση με τη Phantom και η οποία θα βασίζεται στο αλουμινένιο πλαίσιο του τελευταία, θα είναι εντυπωσιακή σε ότι αφορά την εμφάνισή της και πλήρως ηλεκτρική.