H Shell συμμετέχει στο ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης IONITY


Η γνωστή εταιρία πετρελαιοειδών θα υποστηρίξει τις BMW, Daimler, Ford Motors και Volkswagen Group σχετικά με την διεύρυνση του δικτύου με σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  • 29/11/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στις αρχές του μήνα είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα IONITY που έχει ως στόχο την κατασκευή ενός δικτύου από 400 σταθμούς φόρτισης ξεκινώντας με τον εγκαινιασμό 20 δημόσιων σταθμών μέσα στο 2017 που θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία μεγάλων δρόμων στην Γερμανία, στη Νορβηγία και στην Αυστρία σε απόσταση ανά 120 χιλιόμετρα.

Το κάθε σημείο θα έχει ισχύ έως 350 kW ώστε να καλύπτονται και οι μελλοντικές απαιτήσεις, ενώ ο αριθμός των 400 σημείων (σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης Combined Charging System που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου PSA, της Tesla κ.α.) έχει τοποθετηθεί χρονικά για το 2020.

Πρόσφατα η Shell ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην ενίσχυση του δικτύου φόρτισης. Το αρχικό πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή 80 σταθμών φόρτισης σε πρατήριά της στην Γερμανία (εδώ +20 σταθμοί αργότερα), Βρετανία, Γαλλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία και Ολλανδία. Το κάθε σημείο θα έχει έως έξι παροχές ρεύματος ισχύος 350 kW ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα που θα μπορούν να φορτίσουν μέσα σε πολύ λιγότερο από μισή ώρα.