Η Singer περιποιήθηκε μία ακόμη αερόψυκτη Porsche 911


H αμερικανική εταιρία αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Porsche και αναλαμβάνει να ανασκευάζει σε ορίτζιναλ προδιαγραφές κλασικά μοντέλα όπως η 911 που βλέπετε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/7/2018

Αυτή την φορά η Singer αποκαλεί την πιο πρόσφατη έμπνευση της ως την πιο εξελιγμένη αερόψυκτη 911 που υπάρχει στον κόσμο. Τις δυνάμεις τους ένωσαν το τμήμα Singer Vehicle Design και η Williams Advanced Engineering (παράρτημα της ομάδας της F1) για να καταλήξουν σε αυτό το πανέμορφο «πορσικό» που βλέπετε.

Ο εξακύλινδρος boxer των 4,0 lt έχει τέσσερις βαλβίδες από τιτάνιο σε κάθε κύλινδρο, πεταλούδα από την F1, ειδικό σύστημα λίπανσης και αρκετά εξαρτήματα από μαγνήσιο. Αποδίδει 500 άλογα στις 9.000 rpm και το εντυπωσιακό είναι πως παρότι αερόψυκτος έχει το κόκκινο όπου και η σύγχρονη GT3 RS.

Η υπέροχη 911 (για την ακρίβεια μία 964 του 1990) που βλέπετε έχει πάρα πολλές βελτιώσεις με βελτιωμένη αεροδυναμική και πολλές εισαγωγές για να ψύχεται το μοτέρ. Επίσης υπάρχει ABS και ESC της Bosch, εξατάχυτο κιβώτιο μαγνησίου της Hewland, κεραμικά δισκόφρενα της Brembo, 18άρες ζάντες της BBS, λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2, μπάκετ της Recaro, τιμόνι Momo κ.α.