Η Skoda από το 2020 θα είναι και κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων


Υπάρχει περίπτωση μεταφοράς της παραγωγής της Skoda από την παραδοσιακή της έδρα, στο Mlada Boleslav; Σύμφωνα με τα στελέχη της Τσέχικης εταιρείας καμία, ενώ από το 2020 αναμένεται να ξεκινήσει εκεί και η κατασκευή των φουλ ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας.

  • 21/11/2017

Η αρχή θα γίνει με την υβριδική έκδοση του Superb της τρέχουσας 3ης γενιάς, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια αντίστοιχη και για το Kodiaq. To σύστημα πρόωσής τους θα προέρχεται από το VW Passat GTE και έτσι θα αποτελείται από τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 1.400 cc του ομίλου που αποδίδει 156 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ και των δύο να φτάνει τα 218 PS.

Το πρώτο ΕV (φουλ ηλεκτρικό) Skoda θα παρουσιαστεί με βάση τον τρέχοντα προγραμματισμό, το 2020 και θα έχει πολλά κοινά με το πρωτότυπο Vision E που παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Βάση του θα είναι το ειδικό για ηλεκτρικά μοντέλα πλαίσιο MEB το ομίλου της Volkswagen, ενώ θα ακολουθήσει και ένα επίσης φουλ ηλεκτρικό κουπέ SUV.

Στη γκάμα αυτό το κουπέ SUV θα βρίσκεται μεταξύ των Karoq και Kodiaq, ενώ με τα 300 PS που θα αποδίδει ο ηλεκτροκινητήρας του θα γίνει αυτομάτως το πιο δυνατό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Παράλληλα στη γκάμα θα υπάρχει και ένα πιο προσιτό ηλεκτροκίνητο hatchback με πολλά κοινά με το VW iD, ενώ μέχρι το 2025 θα παρουσιαστεί και ένα πιο μικρό SUV EV καθώς και ένα πιο σπορ μοντέλο.