Η Skoda ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο SUV


Το μοντέλο που συμπλήρωσε αυτό το ορόσημο ήταν ένα πράσινο Karoq στο εργοστάσιο του Kvasiny με τον κινητήρα των 1.5 λίτρων και των 150 ίππων, και έχει ήδη παραδοθεί σε πελάτη στην Ισπανία.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: SKODA
  • 21/8/2018

H εμπλοκή της Skoda με τα SUV πηγαίνει πολύ πιο πίσω από την σύγχρονη καταιγίδα μοντέλων, καθώς με το Yeti του 2009 ήταν από τις πρώτες εταιρίες που είδαν τα σημάδια των καιρών και έσπευσαν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο μοντέλο. Το Yeti κατάφερε να πουλήσει 684.500 μονάδες πριν δώσει την θέση του στο Karoq το οποίο ήδη έχει φθάσει στις 87.800 πωλήσεις. Ενώ και το μεγαλύτερο Kodiaq με τις επτά θέσεις έχει ήδη πωληθεί σε 212.700 μονάδες.

Στον "λογαριασμό" θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το Kamiq  το οποίο είναι το μοντέλο της εταιρίας για την αγορά της Κίνας, όπου έχει ήδη ξεπεράσει πάνω από 12.000 μονάδες από την παρουσίασή του τον Απρίλιο στην έκθεση του Πεκίνου. 

Το αυτοκίνητο που συμπλήρωσε το 1 εκατομμύριο μονάδες ήταν ένα πράσινο Karoq με τον κινητήρα των 1,5 λίτρων και τους 150 ίππους, με κιβώτιο DSG. Ο πελάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι από την Ισπανία. 

H Skoda έχει εξαπλώσει την παραγωγή των SUV της όχι μόνο μέσα στην Τσεχία αλλά και σε εργοστάσια στην Ρωσία και την Κίνα. Μάλιστα έχει δώσει μέρος της παραγωγής του Karoq σε εργοστάσια της VW στην Γερμανία, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Και δεν σταματά εδώ, καθώς στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2019 θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του Vision X, το οποίο θα είναι πιο κάτω στην γκάμα από το Karoq (στα πρότυπα των αντίστοιχων μοντέλων της Seat και της VW). Eνώ τον Οκτώβριο στο Παρίσι θα παρουσιαστεί και το πρώτο RS μοντέλο της σειράς των SUV, με το Κodiaq RS, το οποίο ήδη έχει κάνει τον ταχύτερο γύρο στο Νίρμπουργκρινγκ.