Η Subaru ετοιμάζει ηλεκτρικό crossover


Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της ιαπωνικής φίρμας Tom Doll, μέχρι το 2021 η Subaru θα προσπαθήσει να έχει έτοιμο ένα πλήρως ηλεκτρικό crossover.

  • 20/8/2016

Είναι ευρέως γνωστό στους φανατικούς του είδους ότι η Subaru είναι μία από τις εταιρίες που ακόμα και σήμερα σκέφτεται «out of the box» και με κινητήρες boxer, τετρακίνηση σε όλα της τα μοντέλα, ειδικές κατασκευές όπως τα STi, αλλά και με μόλις έναν diesel στην γκάμα της, δίνει ακόμα έμφαση στην... ρομαντική σχολή της αυτοκίνησης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοεί την πραγματικότητα του σήμερα και αυτό φαίνεται και από τις... πράσινες δημιουργίες της τόσο σε ΗΠΑ που ήδη κυκλοφορεί το Crosstrek Hybrid, όσο και σε Ιαπωνία με το Impreza Sport Hybrid.

Όπως όλα λοιπόν δείχνουν έπεται και συνέχεια στις τεχνολογία του... αύριο (ή και σήμερα αν θέλετε) με τα ιαπωνικά μέσα να ισχυρίζονται ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη μίας νέας πλατφόρμας πάνω στην οποία θα χτιστούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Με τα επόμενα Forester και Outback να προσφέρονται και σε υβριδικές εκδόσεις, το πιθανότερο είναι ότι πάνω στην συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χτιστεί εξ αρχής και το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι έτοιμο μέσα στο 2021.

Σύμφωνα με τον Tom Doll μάλιστα όταν θα είναι έτοιμο θα είναι έτοιμο... όπως πρέπει και ας μην είναι η Subaru η πρώτη εταιρία που κατασκευάζει ένα τέτοιο όχημα.