Η συμμαχία για τα μικρά αυτοκίνητα επεκτείνεται!


«Η Toyota και η Suzuki εξαντλούν όλες τις δυνατότητες μιας βαθειάς συνεργασίας», ανακοίνωσαν από κοινού οι δύο ιαπωνικές εταιρείες. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η συνέχιση πιο εντατικών εργασιών στον τομέα των μικρών αυτοκινήτων, αλλά και σε αυτόν των μοντέλων χαμηλού κόστους.

  • 30/5/2018

Η Suzuki είναι μία από τις πιο εξειδικευμένες εταιρείες κατασκευής μικρών αυτοκινήτων, κάτι που πριν από αρκετό καιρό είχε συγκινήσει τη Volkswagen, η οποία θέλησε να δημιουργήσει μία συνεργασία με τους Ιάπωνες. Ωστόσο, με δεδομένο ότι δεν επήλθε συμφωνία σε πολλά -αποφασιστικής σημασίας- σημεία, Γερμανοί και Ιάπωνες δε συνεργάστηκαν ποτέ, κάτι που τελικά κατάφερε η Toyota!

Η Toyota εμπλέκεται στην κατηγορία των low budget αυτοκινήτων

Σε αντίθεση με τον όμιλο VW, η Toyota πρόσφερε στη Suzuki την ικανότητά της στους τομείς της έρευνας και της εξέλιξης, αλλά και τις γνώσεις της σχετικά με το περιβάλλον, την ασφάλεια και την τεχνολογία της πληροφορικής. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ και αρκετό καιρό η Toyota έχει υπό τον έλεγχό της και την Daihatsu, που επίσης ειδικεύεται στα μικρά αυτοκίνητα.

Πάντως, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο ιαπωνικές εταιρείες παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρη μορφή. Άλλωστε, η Toyota και η Suzuki έχουν συμφωνήσει τον εκ περιτροπής ανεφοδιασμό της ινδικής αγοράς με αυτοκίνητα. Ωστόσο, πλέον η συνεργασία επεκτείνεται στους τομείς της παραγωγής και της εξέλιξης της αγοράς. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε την κοινή προσπάθεια των Denso Corporation, Toyota και Suzuki στην εξέλιξη ενός συμπαγούς και ιδιαίτερα αποδοτικού κινητήρα. Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η Toyota Kirloskar Motor Private Ltd. (TKM) θα παράξει μοντέλα, που εξέλιξε η Suzuki, ώστε αυτά να προωθηθούν στην αγορά της Ινδίας μέσω του δικτύου των Toyota και Suzuki. Σε συνέχεια αυτής της ενέργειας, μοντέλα σαν τα παραπάνω θα προωθηθούν και σε αγορές αφρικανικών κρατών.