H Τesla έρχεται στην Ελλάδα!


Μία εγγραφή στο Γ.Ε.ΜΗ εταιρίας με την επωνυνία "Tesla Greece Mονοπρόσωπη ΙΚΕ" αποδεικνύει ότι η Αμερικάνικη εταιρία ξεκινά κάποιας μορφής δραστηριότητα στην Ελλάδα
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/2/2018

Οι πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και καιρό για ενδιαφέρον της Tesla σχετικά με την Ελλάδα, επιβεβαιώθηκαν, καθώς στις 22 Φεβρουαρίου φαίνεται ότι έχει κατατεθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έγγραφο για την ίδρυση μιας νέας εταιρίας με την επωνυμία Tesla Greece. 

Aπό το έγγραφο φαίνεται ότι το ελληνικό παράρτημα της Tesla θα έχει την έδρα της στον κτήριο Β του Εθνικό Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος". Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, η Tesla σκοπεύει να οργανώσει στην χώρα μας το τέταρτο ευρωπαϊκό της HUB, μετά τα δύο στην Ολλναδία και το ένα ακόμα στην Γερμανία.

Το ενδιαφέρον της Tesla για την χώρα μας έχει εκδηλωθεί εδώ και αρκετό καιρό, όμως τίποτε δεν είχε προχωρήσει επίσημα, ακόμα και μετά την εν χορδαίς και οργάνοις επίσκεψη του Musk στην Τουρκία όπου έγινε δεκτός από τον Ερντογάν. Πάντως σε αυτή την φάση, μάλλον δεν πρόκειται για κάποια εμπορική δραστηριότητα, αλλά πιθανότατα για κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον "Δημόκριτο" με στόχο την δραστηριοποίηση στον τομέα της ενέργειας. 

Η Tesla Greece ανήκει διοικητικά στην Tesla Motors της Ολλανδίας, και διοικητής της είναι ο Stephan Werkman ο οποίος είναι υπεύθυνος για το ευρωπαϊκό κομμάτι της εταιρίας, με έδρα πάντα την Ολλανδία. Όπως και να έχει πάντως, η αρχή έγινε, και ας ευχηθούμε να προχωρήσουν τα πράγματα σε μία πιο επιχειρηματική βάση με επενδύσεις και παραγωγή, και να μην εξελιχθεί σε μία ακόμα χαμένη ευκαιρία για την χώρα μας.